Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kataras emīrs Bērziņam piedāvā investēt Latvijas ekonomikā

Valsts prezidents Andris Bērziņš darba vizītes laikā ASV plānojis vairākas divpusējās tikšanās ar valstu vadītājiem, no kurām pirmā notika ar Kataras Valsts emīru Hanadu bin Halīfu Āl Tanī.
Sarunas gaitā emīrs apliecināja Kataras interesi investēt Latvijas ekonomikā un izteica ierosinājumu veidot abu valstu starpvaldību komisiju, lai apspriestu iespējamos abpusēji izdevīgākos sadarbības modeļus un konkretizētu nozares, kurās Katara varētu investēt. A.Bērziņš pauda viennozīmīgu atbalstu šādam priekšlikumam un solīja Latvijas sadarbību tā virzīšanā.
Sarunas gaitā Valsts prezidents iepazīstināja Kataras emīru ar ekonomisko un politisko situāciju Latvijā, akcentējot valsts spēju veiksmīgi pārvarēt krīzi un nepieciešamību nodrošināt attīstību ekonomikā, kas arī pilnībā saskan ar ārvalstu investīciju piesaistes veicināšanu un nepieciešamību.
Šobrīd Latvijas un Kataras ekonomiskā sadarbība gan eksporta, gan importa jomā nenotiek. Kataras investīciju galvenā joma pasaules ekonomikā ir saistīta ar nekustamajiem īpašumiem, bankām un ķīmijas industriju. Kataras lielākās investīcijas Eiropā ir Volkswagen, Barclays, Lagardere un Sainsbury's.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas