Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Nav zināms, kad Latvija varēs izpildīt savas saistības; līdzīgas problēmas arī citās valstīs

Kavējas ar bēgļu uzņemšanu

Cilvēki bēgļu kvotu sistēmas ietvaros uz Latviju joprojām tiek pārcelti katru mēnesi. Arī janvārī plānots uzņemt vairākas bēgļu grupas no Grieķijas, Itālijas un Turcijas, informē iekšlietu ministra padomniece Daiga Holma. Tomēr šobrīd nav skaidrs, cik ilgā laikā spēsim izpildīt savas saistības un valstī uzņemt vairāk nekā 500 cilvēku, kurus bijām apņēmušies pārvietot līdz šī gada augustam. Konkrētu cilvēku skaitu, kas tuvāko mēnešu laikā ieradīsies Latvijā, pagaidām neatklāj ne Iekšlietu ministrija (IeM), ne Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP). Arī to, no kurām valstīm bēgļus pārcels, nepauž līdz brīdim, kad šie cilvēki valstī jau ir ieradušies.

Šobrīd Latvijā ir uzņemti 169 cilvēki, kas pārcelti bēgļu kvotu programmas ietvaros, tajā skaitā 80 nepilngadīgie. Kopumā valstī paredzēts uzņemt 531 bēgli. Par šādu skaitu pagājušā gada septembrī vienojās Eiropas iekšlietu ministri, kopumā Eiropas Savienības (ES) valstu starpā sadalot 120 000 cilvēku.

Kvotās noteikto cilvēku skaitu valstī bija paredzēts uzņemt līdz augustam, taču ministra padomniece atzīst – notiek kavēšanās. Holma gan skaidro, ka tas nav nekas ārkārtējs, jo kavēšanās notiek arī citās valstīs. "Tas nav atkarīgs tikai no mums, un Latvija nav no tām valstīm, kas ir iekavējusies visvairāk," viņa stāsta. Šobrīd arī neesot skaidrs, cik ilgā laikā ES kvotu programmas uzdevumu īstenos. Holma gan sola, ka savas apņemšanās mēs izpildīsim.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 3.janvāra, numurā!

Top komentāri

labi
l
Lai jau kavējas. Teroristu bāzes pa visu Eiropu nav vajadzīgas!
o!
o
Turcijā karo?
nu nu
n
klau, diena, neapnika dzīt gebelsa cienīgu propagandu? kādā sakarā jūs ekonomiskos migrantus un parazītus sauciet par bēgļiem? par maz ar tariku, kam dzīvoklī rīgā vajag, bet strādāt netaisās, pat ja velkomisti darbu atrod tādam aunam, kas valodu nezin? cik vietējie var dabūt tādu darbu bez jelkādām valodas zināšanām? vienīgais, uz kurieni šos sliņķus varētu pārvietot, būtu darba nometnes, lai iemācās darba tikumu un iemācās ēst eiropiešu ēdienus. halalu šiem padod, vai zini. vienīgais, ko šie radījumi zin, ir prasīt, prasīt un prasīt, paskatieties, kas vācijā un zviedrijā notiek. zviedrijā šie jau pieprasījuši, ka gribot katrs jaunais vīrietis sev draudzeni zviedrieti un valstij par to esot jārūpējas. mums to vajag?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas