Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķemeru sanatorijas kompleksa sākumcena izsolē būs 3,7 miljoni latu

Ķemeru sanatorijas kompleksu mēģinās pārdot izsolē aprīlī, nosakot sākumcenu 3,7 miljonu latu apmērā, liecina zvērināta tiesu izpildītāja Ulda Zepa publicēts paziņojums.

Parādniecei - Ķemeru sanatorijas investoram SIA "Ominasis Latvia" - piederošo izsolāmo mantu veido vairākas daļas, bet tās tiks pārdotas kā viens izsoles priekšmets.

Izsolē paredzēts pārdot 13 779 kvadrātmetrus lielu zemesgabalu un viesnīcu Jūrmalā, Tukuma ielā 42, kas ir valsts nozīmes kultūras piemineklis. Ēkā atrodas valsts nozīmes mākslas pieminekļi: interjera dekoratīvā apdare bibliotēkā, ēdamzālē, hallē, vestibilā, "Rozā salonā", vitrāžas. Šis īpašums novērtēts par 3,5 miljoniem latu.

Tiks pārdots arī 15 275 kvadrātmetrus liels zemesgabals, poliklīnika, administratīvā ēka, dziedniecības iestāde, katlumāja, garāža un divas ventilatoru-sūkņu mājas Jūrmalā, Emīla Dārziņa ielā 15. Šis nekustamais īpašums ir vietējas nozīmes kultūras piemineklis, tā novērtējums piespiedu pārdošanai ir 240 000 latu.

Paredzēts pārdot arī pie Ķemeru viesnīcas vēsturiskās ēkas piederīgos vietējas nozīmes kultūras pieminekļus ar kopējo novērtējumu 14 350 latu apmērā. To vidū ir restaurētas lustras, mēbeles un klavieres.

Izsole notiks 9.aprīlī plkst.12.30 Rīgā, Baložu ielā 1. Kā informē Zeps, izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli, bet ieguvējam būs saistoši Valsts kultūras aizsardzības inspekcijas norādījumi par arhitektūras un mākslas pieminekļu izmantošanu un saglabāšanu.

Izsole tiek rīkota piedzinēju SIA "Arhiidea", SIA "BT projekts", SIA "IAT Cityco", Privatizācijas aģentūras un SIA "Savant" interesēs.

Personām, kuras vēlas piedalīties izsolē, līdz izsolei ir jāiemaksā nodrošinājums 375 435 latu apmērā Zepa kontā.

Kā ziņots, šodien Jūrmalas pilsētas tiesā ierosināta "Ominasis Latvia" maksātnespējas procesa lieta. Ar pieteikumu par maksātnespēju tiesā atkārtoti vērsās uzņēmums "Arhiidea", ar kuru "Ominasis Latvia" notiek arī strīdi par parādu piedziņu. Savukārt pret "Ominasis" ar maksātnespējas pieteikumu iepriekš vērsās arī SIA "IAT Cityco", tomēr tas pērn tika noraidīts. 2011.gada vasarā "Arhiidea" ar šādu pieteikumu vērsās pirmo reizi, bet arī tas tika noraidīts, un "Ominasis Latvia" atzīts par maksātspējīgu.

Tikmēr Rīgas apgabaltiesa pērn augustā daļēji apmierināja "Arhiidea" prasību pret Ķemeru sanatorijas privatizētāju par parādu piedziņu vairāk nekā 473 000 latu apmērā. Tiesa no "Ominasis" piedzina 341 357 latu parādu. Šis spriedums ir stājies spēkā.

Ķemeru sanatorijas privatizācijas process ilgst jau vairāk nekā desmit gadus. Sanatorijas privatizācijas noteikumi pieņemti 1995.gadā, un tie paredzēja, ka desmit gadus no "Ķemeru" ēkas nodošanas ekspluatācijā jāsaglabā objekta darbības profils - kūrorta ārstnieciski profilaktiskā darbība, rehabilitācija, medicīniskie un atpūtas pakalpojumi.
2010.gada septembrī Jūrmalas pilsētas dome noslēdza sadarbības līgumu ar "Ominasis Latvija", bet vēlāk no tā vienpusēji atkāpās, jo uzņēmums nepildīja neskaitāmos solījumus pabeigt sanatorijas rekonstrukciju. Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts šī gada sākumā izteicās, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra varētu sagatavot piedāvājumu investoriem Ķemeru sanatorijas kompleksa iegādei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas