Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ķemeru sanatoriju novērtē aizvien zemāk

Jūrmala tuvākajos gados taps par ārstniecības kūrorta pilsētu. Par to liecina turpmāko sešu gadu attīstības programmā iekļautās prioritātes, kā arī pirms pāris nedēļām Jūrmalas domes apstiprinātais šī gada budžets. Tajā gandrīz četrus miljonus eiro lemts atvēlēt Ķemeru sanatorijas iegādei. Papildus tam apmēram 31 000 eiro iecerēts novirzīt kompleksa apsaimniekošanai, vēl 303 tūkstošus eiro plānots tērēt Ķemeru kūrortpoliklīnikas un sanatorijas saglabāšanai.

Nupat veiktajā novērtējumā Ķemeru nekustamā īpašuma vērtība samazināta par 15%, tas, iespējams, domes vadībai ļauj atvieglojumā nopūsties, jo nu īpašums maksā ap pieciem miljoniem eiro, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Izsoles sākumcena vēl nav noteikta, tas tiks izdarīts pēc tam, kad Ķemeru sanatorijas īpašnieka Ominasis Latvia administrators Ainars Kreics tiksies ar nodrošinātajiem kreditoriem.

Viens no lielākajiem klupšanas akmeņiem Ķemeru sanatorijas ceļā uz otro elpu ir tās artēziskais urbums. Sanatorijai un urbumam patlaban ir divi dažādi maksātnespējas procesa administratori, kas liedz abus īpašumus pārdot kopā. Problēmu, iespējams, drīzumā atrisinās. Kā aģentūrai LETA norāda Ainars Kreics, patlaban notiek sarunas ar artēziskā urbuma īpašnieka Eiropas minerāls maksātnespējas procesa administratoru. Esot divi iespējamie varianti - vai nu A. Kreics kā maksātnespējas administrators atpērk artēzisko urbumu, lai to varētu pārdot komplektā ar sanatoriju, vai arī tiek organizēta kopīga izsole, sadarbojoties ar Eiropas minerāla maksātnespējas procesa administratoru. Šajā jautājumā skaidrība tikšot ieviesta tuvākajās nedēļās.

Visu Aļonas Zanderes rakstu lasiet pirmdienas, 13.janvāra, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas