Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

KNAB aizturējis Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieku Vītolu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piektdien aizturējis kādu Ķekavas novada pašvaldības amatpersonu un kādu fizisku personu par iespējamu kukuļošanu saistībā ar būvdarbu veikšanu, aģentūru LETA informēja KNAB.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka aizturētā pašvaldības amatpersona ir domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aigars Vītols (LZS).

KNAB norādīja, ka kriminālprocess sākts šī gada 12.augustā pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas, proti, par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Ķekavas novada pašvaldības amatpersona, iespējams, pieprasīja uzņēmējam kukuli 30 000 eiro apmērā, lai uzņēmējs saņemtu pēdējo maksājumu no Ķekavas novada pašvaldības par būvdarbu veikšanu projekta ietvaros.

Šobrīd aizturētas divas personas. Par piemērojamo drošības līdzekli procesa virzītājs lems atbilstoši Kriminālprocesa likumā noteiktajam termiņam, proti, 48 stundu laikā.

Izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu KNAB šobrīd nevar sniegt.

Vītols Ķekavas pašvaldībā strādā daudzus gadus. Kā liecina Vītola iesniegtās valsts amatpersonas deklarācijas, jau 2013.gadā, stājoties pašvaldības deputāta amatā, viņš bija izsniedzis aizdevumus 590 700 latu jeb 840 490 eiro apmērā, un tieši tikpat daudz debitori viņam bija parādā arī 2018.gada beigās.

Arī viņam pašam jau kopš 2013.gada ir lielas parādsaistības - stājoties amatā viņš kreditoriem bija parādā 102 469 latus jeb 145 800 eiro, bet piecos gados deputāta parādsaistības ir sarukušas līdz 115 436 eiro.

2018.gada deklarācijā Vītols norādījis, ka papildus trīs ieņemamajiem amatiem Ķekavas novada pašvaldībā viņš bijis arī pašnodarbinātais, valdes loceklis basketbola klubā "Ķekava", valdes loceklis SIA "Anakom", kura darbība šogad apturēta, kā arī Rīgas plānošanas reģiona attīstības padomes locekļa aizvietotājs. Saskaņā ar deklarāciju, vienīgos ienākumus Vītols pērn guvis Ķekavas novada pašvaldībā, kur nopelnījis 29 490 eiro.

Kā liecina dati no KNAB uzturētās Partiju finanšu datubāzes, laika periodā no 2016. līdz 2018.gadam Vītols Latvijas Zemnieku savienībai un Zaļo un zemnieku savienībai sešos maksājumos ziedojis kopumā 2145 eiro.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Nu un?
N
Iekas'es "drošības naudu", un ar to lieta beigsies. Kā ar Brandavu un citiem:))))
qqq
q
Latvijā korupcija ir pamatveids, kā viss notiek... Ne velti daudzi iepriekšējo gadu "politiķi" un "biznesmeņi" (lasiet vietējā mafija), - izteicās par KNAB slēgšanu, jo Latvijā korupcijas neesot... (bija noņemti iepriekšējie un ielikti savējie)... Toreiz tas viss izskatījās nopietni. Valsts galvenās personas bija tuvu kraham... - Pēc tam smieklīgi... Jo tika arestēti viltus invalīdi un skolotāji un skolu direktori, kas nodarbināja "savējos"... Tagad - kas ir tagad? - Tagad ir kompromiss. Dūži joprojām dara ko grib, bet mazākas zivteles uzņemas vainu pār visu esošo sistēmu ...
oskars
o
vel viens zaglis ... tada musu valsts parvalde ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas