Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KNAB interesējas par Helmaņa ārstēšanos Floridā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizdomas par Ogres novada mēra Egila Helmaņa (NA) slimības lapas īstumu saistītas ar viņa ārstēšanos Floridā, izsecinājis LTV raidījums de facto.

KNAB darbinieki pie Helmaņa ieradās pirms divām nedēļām, izmeklējot, vai viņš nav izkrāpis pašvaldības līdzekļus, izmantojot viltotu slimības lapu. 

Helmanis notikušo uzskata par pārpratumu. Ogres mērs medijiem skaidrojis, ka pirms kāda laika smagi saslimis. Slimība atstājusi sekas, tādēļ šī gada februārī viņš vērsies pie ārsta. Darba nespējas lapu viņš izņēmis Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV).    

Kā pierādījumu tam, Helmaņa sieva pēc KNAB viesošanās Ogres pašvaldībā Facebook publicēja divas dažādas vīra sūtītas ārsta zīmes angļu valodā. Tās esot tapušas kādā ASV klīnikā, bet iestādes nosaukums, ārsta vārds un kontakti publicētajos dokumentos ir aizkrāsoti. 

Abi dokumenti datēti ar 11.februāri un abās zīmēs minēts, ka Helmani apskatījis ārsts. Vienā rakstīs, ka viņš drīkstēs atgriezties darbā pēc nedēļas, otrā - īpaši uzsvērts, ka Helmanis medicīnisku iemeslu dēļ nedrīkst lidot septiņas dienas. 

Vienā no dokumentiem gan pieļauta neliela kļūda – uz līnijas, kur jānorāda vizītes datums, ierakstīts Helmaņa dzimšanas datums.

"Tāda ir tā oficiālā lapa. Ja viņa būtu viltota, tad viņa būtu baigi perfektā. Bet, kāda viņa ir, tāda viņa ir. Reģistratūrā strādā cilvēki ne ar augstāko izglītību," kļūdu komentē Helmanis, uzsverot, ka zīmes nav viltotas. 

Helmanis apgalvo, ka abus ASV saņemtos dokumentus nosūtījis savam ģimenes ārstam Latvijā, kas atvēris darba nespējas lapu. Lapas domes priekšsēdētājs nosūtījis arī pašvaldībai. Tā sazinājusies ar ASV vēstniecību Rīgā, lai noskaidrotu kā pareizāk dokumentus pielīdzināt Latvijas slimības lapām. 

Helmanis pieļauj, ka KNAB izmeklētāji, acīmredzot, neesot zinājuši par ASV izdotu darba nespējas lapu un domājuši, ka Helmaņa ģimenes ārsts Latvijā atvēris slimības lapu, neredzot pacientu klātienē.

Helmanis negrib atklāt ne ASV pilsētu, ne klīniku, kurā bijis, tomēr viņš intervijas laikā kā vēl vienu apliecinājumu vizītei pret kameru pavērš savu mobilā telefona saraksti 11.februārī - dienā, kad apmeklējis ārstu. Tajā var samanīt gan nofotografētu ārsta zīmi, gan arī daktera vizītkarti. 

Vizītkarte pieder Krievijā izglītību guvušai ārstei, kas pašlaik praktizē kā ārsta palīgs kādā steidzamās aprūpes klīnikā Fortloderdeilā Floridas štatā. Pieejamās ziņas liecina, ka viņa ir vispārējais ārsts ar specializāciju pediatrijā.

Pašvaldība neapstiprināja, ka Helmanim šajā laikā būtu noformēts atvaļinājums vai komandējums ASV.  Tādēļ jāsecina, ka viņš nedēļas pirmajā daba dienā vienkārši ieradies Floridas klīnikā, kurā iepriekšējs pieraksts nav vajadzīgs. Un ASV viņam bija jāpaliek viena nedēļa, jo ārsts neļāva lidot. 

Uz papildu jautājumu, kādēļ Helmanis bijis tieši pie šīs speciālistes, Ogres novada domes priekšsēdētājs atbildēja, ka vērsās medicīnas centrā ar ģimenes ārsta praksi. 

Helmanis arī paziņoja, ka intervijas laikā viņa telefons nofilmēts slepeni, jo ziņas par savu ārstu esot rādījis žurnālistam privāti. Taču intervijas laikā Ogres mērs par to ne reizi neieminējās, tieši pretēji savu telefonu pavērsa pret kameru. 

KNAB piemērojis Helmanim aizliegumu izbraukt no valsts, kā arī aizliegumu tikties ar noteiktām personām. Pēc KNAB aprēķiniem, krāpniecisko darbību dēļ pašvaldībai nodarīts zaudējums ne mazāk kā 850 eiro apmērā.  


 

Top komentāri

Ūdenī tauki peld pa virsu
Ū
Šim laikam kāda bērnu slimība. Varbūt bija uz tauciņu nosūkšanu vai plastisko operāciju,tur jau nedēļas pietiek. P.S.Smieklīgi,ka par ārsta zīmi žurnālists saka - viņa,nevis tā. Sūdīgi ar gramatiku tiem augsti izglītotajiem.
Seska Smaka
S
Šaubu nav,knābim ir vara painteresēties,citam nepietiek spēka.
draudzes pērminderis
d
Ar ko tad šis tautietis tik diskrēti noslēpumainu ir slimojis, kas meklējis glābiņu pie krieviski runājošas ASV dakteres? Varbūt ir bīstami viņu laist pārkāpt nama slieksni?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas