Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

KNAB notikusi kārtējā reorganizācija un vairāki pieredzējuši darbinieki devušies pensijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) veikta kārtējā reorganizācija, kuras rezultātā septiņas amatpersonas nolēmušas darbu birojā pamest, sešām no tām dodoties izdienas pensijā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

KNAB gan aģentūrai LETA apgalvoja, ka biroja amatpersonu skaita samazinājums būtiski neietekmē tā uzdevumu izpildes kvalitāti, kā arī sekmīgu biroja funkciju nodrošināšanu.

"Uzsveram, ka KNAB reorganizācija ir pārdomāta, uz analīzi balstīta vairāku mēnešu mērķtiecīga darba rezultāts. Tās laikā netika likvidētas amata vietas, proti, netika samazināts kopējais amata vietu skaits, bet tika veiktas izmaiņas KNAB struktūrā, amatpersonu/darbinieku štatu un amatu sarakstā," norādīja birojā.

KNAB apstiprināja, ka biroja reorganizācijas rezultātā 12. oktobrī septiņas biroja amatpersonas izvēlējās neturpināt dienesta tiesiskās attiecības. Sešas no šīm amatpersonām izmantoja tiesības doties izdienas pensijā. Aģentūrai LETA zināms, ka starp šīm septiņām personām ir pieredzējuši speciālisti, kas piedalījušies vairāku skaļu lietu šķetināšanā.

KNAB norādīja, ka visām amatpersonām, kas izvēlējās neturpināt darbu birojā, tika piedāvāts līdzvērtīgs vai augstāks amats. Tāpat nevienai no šīm amatpersonām netika pazemināts atalgojums.

Birojā informēja, ka minēto septiņu amatpersonu līdzšinējais ieguldījums KNAB darbībā tiek augstu novērtēts. Par profesionalitāti, veicot amata pienākumus, ar KNAB priekšnieka rīkojumu amatpersonas apbalvotas ar goda zīmēm.

Sākot ar šo pirmdienu KNAB struktūra sastāv no piecām pārvaldēm, kuru sastāvā ir 12 nodaļas, un sešām atsevišķajām nodaļām. Teritoriālās nodaļas pašlaik nav plānots izveidot, bet kopējais amata vietu skaits paliek nemainīgs.

Aģentūrai LETA zināms, ka jaunās pārvaldes un nodaļas ir numurētas un to nosaukumos nav konkretizēta darbības specifika.

Tāpat aģentūrai LETA zināms, ka līdz ar jauno struktūru KNAB priekšniekam joprojām būs divi vietnieki, bet mainīsies viņu amata nosaukums. Proti, biroja vadītājam būs vietnieks izmeklēšanas darbību jautājumos, kā arī vietnieks operatīvo darbību jautājumos. Līdz šim šie amati bija vietnieks korupcijas novēršanas jautājumos un vietnieks korupcijas apkarošanas jautājumos. Vietnieka apkarošanas jautājumos amatu līdz šim ieņēma Jānis Roze, bet šogad aprīlī vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos amatu pameta Ilze Jurča un par viņas iespējamo pēcteci nekāda plašāka informācija no biroja puses netika sniegta.

Plašāka informācija par KNAB veiktajām izmaiņām varēt kļūt zināma šodien pēc Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdes, kurā par KNAB aktualitātēm deputāti plāno iztaujāt biroja priekšnieku Jēkabu Straumi.

Komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (Vienotība) līdz Straumes iztaujāšanai savu vērtējumu par birojā veiktajām reformām aģentūrai LETA atturējās sniegt. Patlaban gan nav zināms, vai komisijas sēde būs atklāta.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka šī būs kārtējā KNAB reorganizācija pēdējo četru gadu laikā. Izmaiņas KNAB struktūrā tika veiktas arī 2014. gadā un 2016. gadā, kad biroju vadīja Jaroslavs Streļčenoks. Toreiz darbu birojā pameta vairākas pieredzējušas biroja amatpersonas, no kurām zināmākās ir pašreizējie Saeimā ievēlētie Rīgas domes deputāti Juris Jurašs (JKP) un Juta Strīķe (JKP).

Arī esošais KNAB priekšnieks Straume pagājušā gada rudenī paziņoja par nelielu reorganizāciju birojā, kad tika izveidota Stratēģiskās analīzes un politikas plānošanas nodaļa, apvienojot Politikas plānošanas nodaļu un Informācijas analīzes nodaļu.

 

Top komentāri

Interesanti,
I
vai latviešiem ir lemts kādreiz pieredzēt, ka pēc KNAB izmeklēšanas tiek notiesāts kāds lielais politiķis / oligarhs, vai arī mēs vienmēr dzirdēsim tikai par par KNAB iekšējiem strīdiem un reformām.
ansis
a
varbūt beidzot vairs nekas nenoplūdīs
Manuprāt
M
Es šo "senplānoto reorganizāciju" jau, uzreiz, pēc vēlēšanām paredzēju. Korumpētie knābisti sāk pamest šo korupcijas atmazgātāju kantori. Sākas žurku (partiju un oligarhu piesedzēju), bēgšana no kuģa. Pareizi vien dara, bet vai tas palīdzēs ? Pie varas nāk Strīķe, Jurašs, Kaimiņš, Gobzems. Visi tie, kurus KNABis ir izsmējis tautas priekšā un mēģinājis pat iesēdināt. KNABJAkriša no NA, ZZS un Vemjotības, arī, ar vēlēšanām ir kārtīgi paķidāta. Žopa Jums, biedri, "korupcijas apkarotāji" . Jūs tagad atradīs. Jums jālaižas uz Kaimanu salām. Kur stipendijas tika atliktas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas