Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KNAB sācis resorisko pārbaudi par Covid-19 paštestu iepirkumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis resorisko pārbaudi par Covid-19 slimību izraisošā vīrusa antigēna paštestu iepirkumu, aģentūrai LETA apliecināja birojā.

Pēc iesniegto piedāvājumu izvērtēšanas Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrā tika pieņemts lēmums par vispārīgās vienošanās slēgšanu ar pieciem pretendentiem - "Ekspress laboratorija", "Brief", "ADDO Defense", "A-birojs" un "A.Medical".

"Ekspress laboratorija" tika izvēlēta par pirmās partijas piegādātāju atbilstoši zemākajai cenai un īsākajam piegādes termiņam. "Ekspress laboratorija" pēdējā brīdī atteicās no aptuveni 3 miljonu eiro apjomīgā līguma slēgšanas. Ņemot vērā minēto, VALIC vērsās pie nākamā potenciālā piegādātāja, kuram bija piešķirtas vispārīgās vienošanās slēgšanas tiesības, taču arī šis uzņēmums atteicies no līguma slēgšanas. Šī uzņēmuma nosaukumu ministrijā neatklāja.

Pēc Aizsardzības ministrijas rīcībā esošās informācijas, līguma slēgšana izpalikusi, jo patlaban pasaulē ir pieauguši sarežģījumi ar transporta un loģistikas piegādēm, tāpēc uzņēmumi sapratuši, ka nespēs kravu sagādāt līdz noteiktajam datumam - 6.decembrim.

Ņemot vērā izveidojušos situāciju ar "Ekspress laboratorija" un ar vārdā neminēto uzņēmumu, jau tagad ir skaidrs, ka testu cena vairs nebūs zemākā un, visticamāk, testu piegādes laiks pieaugs līdz desmit dienām.

Tagad aizsardzības resors meklē iespējas slēgt līgumus ar kādu no atlikušajiem trīs pretendentiem, taču plašāka informācija par turpmāko rezultātu nav publiski zināma. Savukārt "Brief" īpašniece un valdes priekšsēdētāja Ildze Voita jau trešdien aģentūrai LETA paziņoja, ka uzņēmums ir gatavs slēgt līgumu ar valsti un piegādāt paštestus līgumā noteiktajā termiņā.

Valdības sākotnēji pieņemtais regulējums paredzēja, ka no 6.decembra, veicot darba pienākumus klātienē, kur ir iespējams kontakts ar citiem darbiniekiem, pakalpojuma saņēmējiem vai apmeklētājiem, būtu jāveic regulāra Covid-19 testēšana divas reizes nedēļā, izmantojot antigēna paštestus, taču vēlāk lēmums tika mainīts un noteikts, ka darbinieku Covid-19 testēšana ar ātrajiem testiem būs brīvprātīga.

"Brief" šogad septembrī plānoja piegādāt dzeloņstiepļu žogu Latvijas-Baltkrievijas robežas aizsardzībai. Tomēr kavēto piegāžu dēļ Nodrošinājuma valsts aģentūra sadarbību ar "Brief" nolēma neturpināt.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Brief" reģistrēts 2015.gada oktobrī, un tā pamatkapitāls ir 3000 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Voita. 2020.gadā uzņēmums strādāja ar 6,048 miljonu eiro apgrozījumu un 683 024 eiro peļņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas