Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KNAB vērtēs Krūmiņa izteikumus; politiķi atturīgi

Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš ir viens no iesaistītajiem uzsāktajā kriminālprocesā par iespējamu partijas _No sirds Latvijai _un Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) nelikumīgu finansēšanu lielos apmēros. Komentējot to, viņš vairākās intervijās medijiem stāstījis gan par cilvēkiem, kurus viņš finansiāli atbalstījis, gan par, iespējams, citu personu varbūtējiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Krūmiņš nievājoši izteicies arī par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonām, izsakot pārliecību, ka KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks vairs nekad nebūšot šajā amatā, ceturtdien lasāms laikrakstā Diena."KNAB neatstās bez ievērības publiskos izteikumus un izvērtēs tos atbilstoši kompetencei. Tāpat iestāde izvērtē publiski izteiktos draudus gan KNAB, gan KNAB amatpersonām," teikts atbildē, ko Diena saņēma no KNAB galvenās sabiedrisko attiecību speciālistes Lauras Dūšas. Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera atbildē, ko Dienai sniedza sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe, teikts, ka uzņēmēja Krūmiņa publiskie izteikumi par iespējami notikušiem noziedzīgiem nodarījumiem ir pārbaudāmi atbilstoši institucionālai piekritībai - tātad KNAB. Pārbaudi daļā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu, kā arī par iespējamu prettiesisku labumu došanu amatpersonām var veikt jau KNAB uzsākto kriminālprocesu ietvaros. Par citiem iespējami notikušiem noziedzīgiem nodarījumiem var veikt resorisko pārbaudi. Prokuratūras kompetencē nav vērtēt uzņēmēja izteikumus par KNAB amatpersonām, teikts atbildē.

Pirms pāris dienām TV24 raidījumā Rampas ugunis Krūmiņš sacīja, ka darīšot visu, lai KNAB priekšnieks Streļčenoks nekur nedabūtu darbu, un "Streļčenokam jākļūst par sētnieku Krūmiņam piederošajā īpašumā Baltezerā, lai visi redz, ka viņš pie manis slauka grīdu", citē aģentūra LETA. Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdis Aleksejs Loskutovs (Vienotība) Dienai šos izteikumus vērtē kā Krūmiņa izvēlēto aizsardzības taktiku, "kad aizdomās turētais mēģina diskreditēt iestādi, kura viņu apsūdz". Loskutovs uzskata, ka politiķiem ir jāpaļaujas uz tiesībsargājošo iestāžu darbu. Arī Juridiskās komisijas priekšsēdis Gaidis Bērziņš (NA) Dienai uzsvēra, ka viņam nebūtu jākomentē jautājumi, "kas ir tiesībsargājošo iestāžu atbildība".

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 13. oktobra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas