Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Koalīcija atbalsta koncertzāles izveidi Kongresu namā

Koalīcija šodien atbalstīja Nacionālās akustiskās koncertzāles attīstīšanu Rīgas Kongresu namā, pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Šāda politiskā izšķiršanās koalīcijas sanāksmē panākta pēc kultūras ministra Naura Puntuļa (NA) sniegtās informācijas uzklausīšanas un plānots, ka valdība par šo jautājumu lems tuvākajā laikā, norādīja premjers.

Kā ziņots, Nacionālās akustiskās koncertzāles projekta Attīstības komiteja vienojusies par atbalstu Rīgas Kongresu namam kā Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnei, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Puntulis iepriekš atzīmēja, ka akustiskās koncertzāles projekts Rīgā ir būtiskākā prioritāte viņa amatā, turklāt tā realizācija ir ierakstīta arī valdības deklarācijā.

"Attīstības komitejā pieņemtais lēmums šai valdībai būs jau trešais mēģinājums pietuvoties koncertzālei, bet, atceroties Raiņa lugas "Zelta zirgs" motīvus - tas iedvesmo! Jau tuvākajā laikā KM virzīs to uz Ministru kabinetu," norādīja Puntulis.

LETA jau rakstīja, ka pērn februārī Latvijas Arhitektu savienība (LAS) sāka analizēt 36 potenciālās Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnes Rīgā. Atlasi veica LAS padomes īpaši izveidota profesionāļu komisija.

Savukārt pagājušā gada vasarā valdība apstiprināja nacionālās koncertzāles projekta attīstību Elizabetes ielā 2, kur kādreiz atradās Latvijas Padomju Sociālistiskās Republikas Komunistiskās partijas Centrālkomiteja, vēlāk - "Pasaules Tirdzniecības centrs".

 

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas