Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Koalīcija vienojusies atbalstīt VM plānu pārskatīt slimnīcu līmeņus

Valdību veidojošās partijas šodien vienojās atbalstīt Veselības ministrijas (VM) plānu par "slimnīcu līmeņošanu", žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV)

Premjers sacīja, ka politiķi izskatīja jautājumu par slimnīcām un to dažādajām spējām un kapacitātēm. Valdība otrdien plāno uzklausīt un, visticamāk, atbalstīt ziņojumu par "slimnīcu līmeņošanu", viņš teica.

Premjers skaidroja, ka līdz gada beigām jābūt jaunai skaidrībai, kādus pakalpojumus sniegts slimnīcas visā Latvijas teritorijā.

Kariņš uzsvēra, ka Covid-19 krīze parādīja, kur ir jāveic konkrēti uzlabojumi šajā jomā.

Jau ziņots, ka jau pirms Covid-19 parādīšanās tika aizsākta slimnīcu līmeņu reforma, kā rezultātā tiek pārskatīts pašreizējais līdzekļu lietderīgums, kā arī efektivizēts to izlietojums.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) aizvadītajā nedēļā Latvijas Radio uzsvēra, ka Covid-19 ietekmē lielāku nozīmi ir ieguvušas iepriekš nozarē aizsāktās reformas, tostarp slimnīcu līmeņu pārskatīšana un darbs pie jauna mediķu atalgojuma modeļa.

Runājot par slimnīcu līmeņu pārskatīšanu, ministre norādīja, ka nevienai slimnīcai netiks paaugstināts tās līmenis. Lai gan ir slimnīcas, kuras savas funkcijas pilda atzinīgi, Veselības inspekcijas (VI) īstenotajās pārbaudēs atklājies, ka nereti konkrēta medicīniskā palīdzība tiek sniegta "tikai uz papīra", proti, pārbaudēs tika atklāti gadījumi, ka pakalpojumu, kuriem ir zems pieprasījums, dežūrārsti maiņu laikos zemā noslogojuma dēļ faktiski atpūšas. 

"Nākamnedēļ vai vēlākais aiznākamnedēļ mēs ejam ar VI ziņojumu uz Ministru kabinetu. Vasara mums ir laiks sagatavoties, lai šīs izmaiņas slimnīcu līmeņos veiktu. Tad būs skaidrojums gan par atalgojumu, gan racionālāku cilvēkresursu izmantojumu," aizvadītajā nedēļā norādīja ministre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas