Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Konceptuāli apstiprina precizēto NATO komandstruktūru

NATO valstu aizsardzības ministri šodien Briselē konceptuāli apstiprināja precizēto NATO komandstruktūru un tās ieviešanas principus, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā.

"Mēs šodien diskutējām par ļoti svarīgu soli - NATO komandstruktūras pielāgošanu šī brīža drošības situācijai pasaulē. Jaunā komandstruktūra paredz divu jaunu elementu izveidi, kas atbildēs par spēku apgādi Eiropā un aktivitātēm Atlantijas okeānā. Līdz jūnijam plānots pieņemt lēmumu par tās ieviešanas termiņu," norādīja Bergmanis.

Jaunais NATO komandstruktūras ietvars paredz arī kiberaizsardzības centra izveidi Sabiedroto spēku augstākajā virspavēlniecībā Eiropā alianses kiberaizsardzības spēju stiprināšanai.

Kopumā jaunajā komandstruktūrā likts uzsvars uz apgādes, mobilitātes, noturības, kiberaizsardzības un situācijas izpratnes aspektu uzlabošanu, norādīja AM Preses nodaļā.

Šodien Briselē Bergmanis arī tikās ar Portugāles aizsardzības ministru Hosē Azerado Lopesu, lai pārrunātu drošības izaicinājumus alianses austrumos un dienvidos, kā arī sadarbību NATO un Eiropas Savienībā.

Jau ziņots, ka Bergmanis šonedēļ piedalās NATO ministru sanāksmē Briselē, kur ministri diskutē par tālākajiem soļiem NATO atturēšanas un aizsardzības stiprināšanā.

Sanāksmes dienaskārtībā ir arī NATO komandstruktūras modernizācija, aizsardzības izdevumu sloga sadalījums starp dalībvalstīm, kā arī NATO un Eiropas Savienības sadarbība.

NATO aizsardzības ministru sanāksmi Briselē vada NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas