Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Konkursā uz FID priekšnieka amatu uzvarējusi Znotiņa

Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieka atlases konkursā uzvarējusi pašreizējā dienesta priekšniece Ilze Znotiņa, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Iepriekšējais konkurss uz FID vadītāja amatu notika 2018.gadā. Arī toreiz, pārspējot pārējos astoņu pretendentus, uzvaru guva Znotiņa.

Pirms darba FID Znotiņa bijusi zvērinātu advokātu biroja "Deloitte Legal" partnere un kā zvērināta advokāte specializējusies strīdu izšķiršanā. Tur Znotiņa veikusi krāpšanas apkarošanas pārbaudes starptautiskos un vietējos uzņēmumos, un viņas pārziņā bijuši regulatīvie un maksātnespējas jautājumi, kukuļdošanas apkarošana, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršana un "balto apkaklīšu" noziegumu izmeklēšana.

Vienlaikus neilgi pirms iecelšanas FID priekšnieces amatā 2018.gadā Ilze Znotiņa vadīja Latvijas nacionālā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas risku izvērtējuma sagatavošanu.

Znotiņa ir iesniegusi promocijas darbu Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Viņa Rīgas Juridiskajā augstskolā ieguvusi maģistra grādu starptautiskajās un Eiropas tiesībās, savukārt Latvijas Universitātē - bakalaura grādu tiesību zinātnē.

Kā vēstīts iepriekš, konkurss norisinājās trijās kārtās. Pirmajā kārtā atlases komisija izvērtēja iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēja uz komisijas jautājumiem un izklāstīja savu redzējumu par Finanšu izlūkošanas dienesta darbības prioritātēm.

Savukārt konkursa trešajā kārtā tika pārbaudītas pretendentu vadības kompetences: pārmaiņu vadīšana, lēmumu pieņemšana, stratēģiskais redzējums, komandas vadīšana, rezultātu sasniegšana.

Konkursa pēdējā jeb vadības kompetenču novērtēšanas kārtā Znotiņa ļoti labi pierādīja savas spējas un pieredzi lēmumu pieņemšanā un komandas vadīšanā. Savukārt izcils sniegums bija stratēģiskajā redzējumā un spējā sasniegt rezultātus.

Lai sāktu otro termiņu FID priekšnieka amatā, Znotiņai vēl jāsaņem apstiprinājums no Ministru kabineta, kas līdz ar to Saeimai iesaka šo amata pretendenti iecelt amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas