Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Konkursam par bezpajumtes kaķu koloniju kopējiem pieteikti 25 ielu kaķu aprūpētāji

Nodibinājuma_ Dzīvnieku drauga fonds _rīkotajā konkursā par rūpīgākajiem bezpajumtes kaķu koloniju kopējiem pieteikti 25 ielu kaķu aprūpētāji, informē fonda un patversmes _Dzīvnieku draugs _pārstāve Laura Karnīte.

Visvairāk pieteikumu saņemts no Rīgas, bet ir arī pieteikumi no Ventspils un Inčukalna.

Iesūtītajos aprakstos par šo cilvēku paveikto pieteicēji slavē viņu sirdssiltumu, nesavtību un lielo mīlestību pret dzīvniekiem. Par visiem nominantiem tiek uzsvērts, ka viņi savus kaķīšus ne tikai pabaro, bet rūpējas arī par mītnes vietām, sterilizāciju un ārstēšanu, veltot tam savu brīvo laiku un ievērojamus līdzekļus.

Starp konkursā pieteiktajiem ir gan 80 gadus veca kundze, gan 13 gadus vecs zēns, gan arī jaunas un mūsdienīgas dāmas, minēja Karnīte.

Jau ziņots, ka Dzīvnieku drauga fonds, pievienojoties Vispasaules sterilizācijas dienas aktivitātēm, martā rīko Sterilizācijas mēnesi, kura laikā vēlējās noskaidrot rūpīgāko ielas kaķu koloniju kopējus.

Akcija noslēgsies 6.aprīlī ar pasākumu patversmē Dzīvnieku draugs, kur tiks godināti labākie no pieteiktajiem ielas kaķu kopējiem. "Būs gan balvas, gan goda raksti, taču ne mazāk svarīga, mūsuprāt, šiem cilvēkiem, kuru ikdiena bieži ir saistīta ar lielām negācijām un sabiedrības neizpratni, ir iespēja satikties, iepazīties un aprunāties ar līdzīgi domājošajiem, saprast, ka viņi nav vienīgie donkihoti un ka viņu darītais darbs ir ļoti vajadzīgs un tiek novērtēts," uzsvēra Karnīte.

Fonds aicināja iedzīvotājus, namu apsaimniekotājus un pašvaldības izvirzīt apbalvojumam cilvēkus, kuri savā apkārtnē rūpējas par bezpajumtes kaķiem, darot to pareizi, atbildīgi un civilizēti, - nodrošina kaķu sterilizāciju, novēršot to skaita pieaugumu, uztur tīrību un kārtību barošanas vietās, ierīko kaķiem patvēruma vietas, kā arī rūpējas par slimo un savainoto dzīvnieku ārstēšanu.

Dzīvnieku drauga fonds uzsver, ka pareiza un atbildīga ielas kaķu koloniju uzturēšana ir nozīmīga bezpajumtes dzīvnieku kontroles pasākumu daļa, kas palīdz ierobežot klaiņojošo dzīvnieku skaitu, novērst infekcijas slimību izplatīšanos, paglābt dzīvniekus no ciešanām un mazināt sabiedrības nepatiku pret klaiņojošiem dzīvniekiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas