Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KPV LV frakcija lemj, ka Vitenbergam ir jāatkāpjas no ekonomikas ministra amata

Partijas KPV LV Saeimas frakcija šodien nolēmusi, ka Jānim Vitenbergam (NA) ir jāatkāpjas no ekonomikas ministra amata. Pēc kolēģu pieņemtā lēmuma četri KPV LV deputāti paziņojuši par aiziešanu no KPV LV frakcijas.

Par Vitenberga atsaukšanu no ekonomikas ministra amata aģentūru LETA informēja KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo un frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Aivars Geidāns. 

Līdz ar to frakcija akceptējusi KPV LV valdes vairākuma iepriekš pieņemto lēmumu.

Kā aģentūru LETA informēja Geidāns, balsojumā deputāts Ralfs Nemiro atturējās, "pret" ministra atsaukšanu no amata nobalsoja Geidāns, Janīna Kursīte, Ivars Puga un Edgars Kronbergs, savukārt "par" ministra atsaukšanu nobalsoja deputāti Ieva Krapāne, Kaspars Ģirģens, Ēriks Pucens, Māris Možvillo.

Balsojumā izšķirošā balss par Vitenberga atsaukšanu bijusi frakcijas vadītājam Možvillo, norādīja Geidāns.

Kā aģentūru LETA informēja līdzšinējais KPV LV deputāts Aivars Geidāns, no frakcijas aiziet gan viņš, gan arī līdzšinējie KPV LV deputāti Janīna Kursīte, Ivars Puga un Edgars Kronbergs.

Visi četri deputāti balsoja pret Vitenberga atsaukšanu no amata.

Pēc balsojuma deputāti informējuši frakciju, ka nevar uzņemties atbildību par "neskaidru motīvu vadītu un emocionālu lēmumu" aicināt Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) pieprasīt ekonomikas ministra demisiju "valstij smagajā krīzes situācijā".

Kā aģentūrai LETA pavēstīja Geidāns, četri parlamentārieši uzskata, ka ar neviennozīmīgu reputāciju esošā ekonomikas ministra amata kandidāta Pētera Šmidres apspriešana KPV LV partijas valdē "met aizdomu ēnu par slepeniem varas pārņemšanas plāniem".

No KPV LV frakcijas aizejošie politiķi norāda, ka daļa no frakcijas deputātiem jau ilgstoši neatbalsta valdību veidojošo koalīciju. Tas "liek domāt, ka ir beidzot atrasts iegansts sabotēt valdību, nevis aktīvi tajā piedalīties un sniegt reālus priekšlikums kopējā darba pilnveidē", pauž parlamentārieši.

Deputāti turpinās realizēt vēlētājiem dotos solījumus, tuvākajā laikā dibinot neatkarīgo deputātu grupu kopā ar deputātu Ati Zakatistovu, pavēstīja politiķis.

Geidāns uzsver, ka parlamentāriešu grupa plāno arī turpmāk atbalstīt Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadīto valdību.

Līdz ar šādu soli KPV LV frakcija, kas pēc 13.Saeimas vēlēšanām bija viena no lielākajām parlamentā, sarukusi līdz piecu deputātu sastāvam, sasniedzot minimālo parlamentāriešu skaitu, kāds pieļaujams frakcijas pastāvēšanai.

KPV LV frakcijas sastāvā turpinās būt deputāti Māris Možvillo, Ēriks Pucens, Ieva Krapāne, Ralfs Nemiro un Kaspars Ģirģens.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien TV3 raidījumā 900 sekundes apliecināja, ka, ja KPV LV Saeimas frakcija skaidri pateiks, ka vēlas politisko piederību mainījušā Vitenberga demisiju, tad Kariņš šo demisiju pieprasīs.

Jautājums par Vitenberga tālāko darbu ministra amatā aktualizējās pēc viņa lēmuma atstāt KPV LV un pāriet uz Nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK.

pievienota 4.-5.rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas