Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts
Viltvārži vēl joprojām visbiežāk strādā, izmantojot cilvēku lētticību

Krāpniekiem savas modes tendences

Valsts policijā (VP) novērots, ka pēdējā laika "aktualitāte" ir krāpšanās ar sludinājumu portālu starpniecību, pirmdien vēsta avīze Diena.

Ļaundari mēdz ievietot sludinājumus ar piedāvājumu iegādāties, piemēram, vieglo auto vai traktoru par zemu cenu. Kad potenciālie upuri zvana, viņiem stāsta, ka interesentu ir daudz, un "cilvēki naivi tic, ka, iemaksājot rokasnaudu, pēc kāda laika varēs auto dabūt, kas, protams, nenotiek", stāsta VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2. nodaļas priekšnieks Māris Priednieks. Uz šādiem piedāvājumiem dienas laikā var atsaukties vairāki upuri. Lai no šādiem krāpniekiem izvairītos, galvenais, kam pievērst uzmanību, ir neatvairāma, neticami zema produkta cena.

Taču par upuriem mēdz kļūt arī pārdevēji, ne vien pircēji. Piemēram, jau vairākus gadus VP sastopas ar situācijām, kad sludinājumu portālos uzrodas lauksaimniecības produktu, piemēram, graudu, uzpircēji, kas piedāvā labu samaksu, bet, pircējam ar pārdevēju satiekoties, uzreiz kāda iemesla dēļ norēķināties nevar. Arī šādās situācijās visdrīzāk darīšana ar krāpnieku, kas, iespējams, apvārdojis jau daudzus citus. Tāpēc tiem, kas kaut ko iegādājas vai pārdod sludinājumu portālos, jāatceras, ka nedrīkst ne maksāt, ne nodot kādu produktu otra rokās, pirms abas puses var izpildīt vienošanās nosacījumus, uzsver Priednieks.

Policijā arī atklāj, ka vēl viena tendence ir uzmeklēt maznodrošinātas personas, kas meklē darbu, un stāstīt, ka tādēļ nepieciešams atvērt bankas kontu. Tad viltus darba devējs aizved strādāt gribētāju uz banku, bet pēc tam pie sevis glabāšanā paņem visus dokumentus un bankas karti un, kamēr cilvēks gaida, kad varēs sākt darbu, uz viņa vārda paņem ātros SMS kredītus. Pagājušogad VP kriminālvajāšanas uzsākšanai nodots vairāk nekā 130 šādu epizožu.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 21. novembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas