Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Kravas automašīnu skaits rindās uz Latvijas-Krievijas robežas nemazinās

Kravas automašīnu skaits, kas ir rindās uz Latvijas-Krievijas robežas, šodien salīdzinājumā ar vakardienu nemazinās.

Robežkontroles punktā Terehovā ceturtdienas rītā rindā uz robežas šķērsošanu gaidīja 600 automašīnas, un prognozētais gaidīšanas laiks ir aptuveni 67 stundas, liecina informācija Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā. Salīdzinot ar vakardienu, rinda ir nedaudz samazinājusies. Vakar uz robežas gaidīja 630 automašīnas.

Rindas Latvijas-Baltkrievijas robežkontroles punktā "Pāternieki" šorīt nav. Vēl vakar uz robežas šķērsošanu rindā gaidīja 50 automašīnas.

Toties būtiski pieaugušas rindas Grebņevas robežkontroles punktā, kur rindā stāv 170 automašīnas, un prognozētais gaidīšanas laiks ir 39 stundas. Vakar rindā stāvēja 90 automašīnas.

Kā ziņots, Valsts ieņēmumu dienests (VID) vakar aicināja pārvadātājus, kuri ved preces uz Krieviju, izmantot muitas kontroles punktu Grebņeva, kur rindā gaidīja salīdzinoši neliels skaits kravas automašīnu.

Garās kravas automašīnu rindas uz Latvijas un Krievijas robežas varētu būt skaidrojamas gan ar traucējumiem datorsistēmas darbībā Krievijas pusē, gan ar autopārvadātāju padziļinātu pārbaudi, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Saskaņā ar ATD rīcībā esošo informāciju 27. un 28.februārī Krievijas robežkontroles punktos bijuši konstatēti traucējumi datorsistēmas darbībā, bet šobrīd tehniskās problēmas ir novērstas.

Tāpat Krievijas muita esot sākusi padziļinātākas pārbaudes saistībā ar pavēles "Par īpatnību apstiprināšanu trešo valstu kravu starptautiskiem autopārvadājumiem" piemērošanu. Radusies situācija tiek risināta - 14. un 15.martā notiks Latvijas-Krievijas autopārvadājumu jomas pārstāvju darba grupas sanāksme, kurā tiks skatīts šis jautājums.

Ņemot vērā, ka saskaņā ar starptautisko konvenciju robežšķērsošana prioritāri ir jānodrošina transportlīdzekļiem, ar kuriem ved ātrbojīgās kravas, ir izveidojusies atsevišķa prioritārā rinda šim pārvadājuma veidam, jo tādu kravu apjoms ir palielinājies saistībā ar 8.marta tuvošanos, skaidro direkcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas