Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Krievijas armijas lidmašīnas turpina lidot pie Latvijas robežām

NATO patruļlidmašīnas šodien virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas konstatējušas Krievijas armijas transportlidmašīnu An-26 un iznīcinātāju Su-24, aģentūra LETA uzzināja Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Ceturtdien NATO patruļlidmašīnas pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas konstatēja 16 Krievijas armijas lidmašīnas. Ceturtdien vienā dienā identificēto lidmašīnu skaits ir lielākais, kāds līdz šim bijis fiksēts. Kopumā vakar NATO patruļlidmašīnas veikušas četrus kaujas lidojumus neatpazītu gaisa kuģu identificēšanai un tas ir līdz šim lielākais lidojumu skaits vienā dienā, norāda Nacionālie bruņotie spēki.

Otrdien NATO patruļlidmašīnas pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas konstatēja septiņas Krievijas armijas lidmašīnas.

No 9.jūnija līdz 20.jūnijam Baltijas valstīs, kā arī Vācijā notiek ASV Eiropas spēku vadītās starptautiskās militārās mācības Saber Strike 2014. Mācības notiek vienlaikus ar uzņemošās valsts atbalsta mācībām Baltic Host 2014 un jūras spēku mācībām Baltops 2014.

Krievijas Aizsardzības ministrija tikmēr informējusi, ka Krievija Kaļiņingradā otrdien sākusi militārās mācības. "Mācības notiek laikā, kad Eiropā notiek starptautiskās mācības Saber Strike 2014 un Baltops 2014," norāda ministrija. Kaļiņingradas mācībās iesaistītais karavīru skaits, kā arī Aizsardzības ministrijas bruņojums ir salīdzināms ar karavīru, ieroču un militārā aprīkojuma skaitu NATO dalībvalstu mācībās uz robežas.

Ziņots, ka dažāda tipa Krievijas armijas lidaparāti nereti tiek manīti pie Latvijas robežas. Maijā šādi gadījumi tika konstatēti desmit reizes.

Krievijas lidmašīnas parasti pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem.

Latvijas Aizsardzības ministrija jau februāra beigās paziņoja, ka Krievijas bruņoto spēku lidojumi pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas ir konstatēti pietiekami regulāri un to aktivitāte ir augusi pēdējo piecu gadu laikā.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainai piederošajā Krimas pussalā, NATO valstis Baltijas valstu gaisa telpā patrulējošo lidaparātu skaitu palielināja. Patlaban Baltijas valstu gaisa telpā patrulē kopumā 12 iznīcinātāji - četri no Polijas, četri no Lielbritānijas un četri no Dānijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas