Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Krievijas propagandas medijs Sputnik apiet bloķēšanu un turpina rakstīt latviski (papildināts 8:58)

Pēc Krievijas propagandas medija interneta lapas latviešu valodā sputniknews.lv darbības apturēšanas Sputnik turpina rakstīt latviski, nomainot domēna vārdu.

Pašlaik šis saturs latviski ir pieejams vietnē sputniknewslv.com, kur par notikumiem Latvijā tiek rakstīts arī krievu valodas versijā. Mājaslapā tiek ziņots par sputniknews.lv darbības apturēšanu, tomēr cilvēki tiek mudināti izmantot mājaslapas mobilo aplikāciju, kur saturs joprojām esot pieejams.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) trešdienas rītā LNT atzina, ka Latvijas varasiestādes var vērsties tikai pret Latvijā reģistrētiem interneta resursiem.

Tas ir tas klusais informatīvai karš, kurā mūsu drošības iestādēm ir jābūt daudz spējīgākām nekā iepriekš, sacīja politiķis un atzīmēja, ka Sputnik nav vienīgais šāda veida kanāls ar orientāciju uz Latvijas iedzīvotājiem, piemēram, arī infotop.lv esot lasāmi ne mazāk tendenciozi raksti.

Propagandas izplatīšana ir uzņēmusi lielus apgriezienus visā Eiropā, problēmas mērogus vērtēja Kučinskis.

Kā ziņots, Ārlietu ministrija (ĀM) kā sankciju režīmu koordinējošā nacionālā iestāde vērsusi kompetento iestāžu uzmanību uz to, ka domēna sputniknews.lv reģistrēšanā pastāv iespējams Eiropas Savienības (ES) noteikto sankciju režīma pārkāpums, jo saskatāma sputniknews.lv saikne ar Krievijas valsts informācijas aģentūru Rossiya Segodnya, kuru vada Dmitrijs Kiseļovs, kurš iekļauts ES sankciju sarakstā.

Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļā jeb NIC, kas ir augstākā līmeņa domēna ".lv" turētāja, apliecināja, ka Latvijas ĀM saņemta vēstule ar ierobežotas pieejamības informāciju. Vēstulē norādīts, ka domēna vārda sputniknews.lv darbības nodrošināšana pārkāpj 2014.gada 17.martā pieņemto Eiropas Savienības Padomes regulu par ierobežojošiem pasākumiem jeb sankcijām attiecībā uz darbībām, ar ko tiek grauta, vai apdraudēta Ukrainas teritoriālā integritāte, suverenitāte un neatkarība. Ārlietu ministrija arī norādījusi, ka persona, kas pārkāpumu izdarījusi, var tikt saukta pie kriminālatbildības.

"Pēc konsultācijām ar iestādēm tika secināts, ka, lai nepieļautu Regulas prasību pārkāpumu, domēna vārda sputniknews.lv reģistrācija ir apturama," norāda NIC.

Krievijas propagandas medija Sputnik versija latviešu valodā - sputniknews.lv darbu sāka gada sākumā. Portālā tika publicētas ziņas latviešu un krievu valodā par notikumiem Latvijā, Krievijā un citviet pasaulē, solot, ka tieši šis interneta resurss runāšot "par to, par ko citi klusē".

Papildināts ar Latvijas premjera Māra Kučinska teikto

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas