Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Krievijas vēstnieks Dūklavam apliecina Krievijas ieinteresētību par kvalitatīvām Latvijas šprotēm

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un zemnieku savienība) trešdien sarunā ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu apliecinājis valsts gatavību atrisināt tehniskos jautājumus, lai šprotes arī turpmāk atbilstu Krievijas normām, portālu Diena.lv informēja Zemkopības ministrija.

Dūklavs Krievijas vēstnieku informējis, ka patlaban Pārtikas un veterinārais dienests veic pārbaudes divos Latvijas uzņēmumos, kuru ražotajās un uz Krieviju eksportētajās šprotēs konstatēts paaugstināts benzopirēna līmenis. Krievijas vēstnieks norādīja, ka šprotes ir Krievijas patērētāju vidū iecīnīta Latvijas eksportprece un Krievija joprojām ir ieinteresēta šprotu importā.

Vešņakovs, tiekoties ar ministru, arī uzsvēris, ka pēdējos gados palielinās Latvijas pārtikas preču eksports uz Krieviju. Dūklavs informēja, ka Krievija ir nozīmīgs Latvijas tirdzniecības partneris, kas trešo valstu vidū ierindojas pirmajā vietā lauksaimniecības produktu eksporta un importa ziņā. Vešņakovs norādīja, ka Krievijā ir ļoti liels tirgus un pieprasījums pēc pārtikas precēm, un pauda gandarījumu, ka daudzi Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumi, kas savu produkciju eksportē uz Krieviju, ražo kvalitatīvu un drošu pārtiku.

Tāpat Dūklavs Krievijas vēstnieku arī informēja par Latvijas noteiktajiem un īstenotajiem drošības pasākumiem saistībā ar pagājušajā nedēļā Lietuvā konstatēto dzīvnieku bīstamo infekcijas slimību – Āfrikas cūku mēri, lai tas netiktu ievazāts Latvijā un neapdraudētu cūkkopības nozari, kas savu produkciju arī eksportē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas