Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Krievijas vēstnieks: Referendums par otru valsts valodu ir Latvijas iekšēja lieta

Referendums par krievu valodu kā otru valsts valodu ir Latvijas iekšēja lieta, šodien Latvijas Televīzijas raidījumā Panorāma sacīja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Taču Vešņakovs arī atzina, ka viņš kā cilvēks saprot to cilvēku motivāciju, kas organizēja parakstu vākšanu par krievu valodu kā otru valsts valodu. Viņš arī uzskata, ka Latvijas valdība nedrīkst ignorēt tik daudzu pilsoņu viedokli un varai būtu jāatzīst, ka problēma pastāv un jāmēģina tā risināt. Piemēram, varētu padomāt par konvenciju par nacionālo minoritāšu aizsardzību, kas Latvijā pieņemta "ar tik daudzām atrunām".

Taujāts par to, kā viņam sokas ar latviešu valodas apguvi, Vešņakovs sacīja, ka ir progresējis. Vešņakovs arī uzskata, ka valsts valoda ir jārespektē, taču nedrīkst ignorēt mazākumtautības.

Vērtējot Krievijā notikušās Valsts domes vēlēšanas, vēstnieks uzsvēra, ka provizoriskie rezultāti būtiski neatšķiras no iepriekš izteiktajām prognozēm, turklāt atsevišķi vēlēšanu norises novērotāji tās novērtēja labāk nekā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas, kas paziņoja, ka Krievijas parlamenta vēlēšanu gaitā konstatēti bieži procedūras pārkāpumi, arī gadījumi, kad vēlēšanu urnās atradušies nelikumīgi ievietoti biļeteni.

Vešņakovs piebilda, ka saistībā ar visiem fiksētājiem pārkāpumiem būtu jāvēršas tiesībsargājošās iestādēs, kuras tos arī izvērtēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas