Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Kristovskis ar Meksikas ārlietu ministri spriež par klimata aizsardzību

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis Ņujorkā tikšanās laikā ar Meksikas ārlietu ministri Patrīciju Espinozu vienojušies stiprināt abu valstu attiecības, pabeidzot līguma par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem sagatavošanu un to parakstot. 

Latvijas ārlietu ministrs augstu novērtēja Meksikas uzņēmuma CEMEX investīcijas cementa rūpnīcā Brocēnos. "Latvijai ir Meksikas un citu valstu investīcijām atvērta un draudzīga valsts," akcentēja Ģ.V.Kristovskis. P.Espinoza norādīja, ka CEMEX ir videi draudzīgs uzņēmums un šāda pieeja no uzņēmēju puses ir jāatbalsta arī turpmāk.

Ģ.V.Kristovskis izteica atzinību Meksikas un P.Espinozas personiskajam ieguldījumam Kankūnas klimata konferences organizēšanā. Ministri bija vienisprātis par nepieciešamību straujāk virzīties uz konkrētu vienošanos panākšanu globālās sasilšanas mazināšanai un pārrunāja šī gada klimata konferences Durbanā (Dienvidāfrikā) mērķus. Ģ.V.Kristovskis informēja Meksikas kolēģi par Latvijas ieguldījumu vides un klimata aizsardzībā. "Atjaunojamo energoresursu rādītājs Latvijas enerģētiskajā bilancē ir viens no augstākajiem Eiropas Savienībā," uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs.

P.Espinoza ielūdza Latvijas ārlietu ministru apmeklēt Meksiku vizītē. "Jāveicina kontakti starp Latvijas un Meksikas tautām, uzņēmējiem un kultūras jomas pārstāvjiem," pauda Meksikas diplomātiskā dienesta vadītāja. Ģ.V.Kristovskis pozitīvi novērtēja abu valstu ārlietu ministru konsultāciju nozīmi, aicinot attīstīt tālāk šo dialoga formātu. Tikšanās laikā tika pārrunātas arī Latvijas un Meksikas sadarbības iespējas ANO ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas