Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Kritizētajam Pieci.lv auditorija pavasarī pieaugusi gandrīz divas reizes

Latvijas Radio 5 (Pieci.lv) auditorija šā gada pavasarī pieaugusi gandrīz divas reizes, sasniedzot 73 000 klausītāju lielu auditoriju, liecina pētījumu kompānijas "Kantar TNS" dati par radio kanālu auditorijām 2017.gada pavasarī.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Radio (LR) pārstāve Ilze Zvaigzne, 2017.gada pavasarī, LR jauniešu kanāla Pieci.lv auditorija ir pieaugusi gandrīz divas reizes, sasniedzot 73 000 klausītāju lielu auditoriju un palielinot tirgus daļu no 1,2% uz 2,1%

Pieci.lv lielākais auditorijas pieaugums sasniegts jauno klausītāju grupā vecumā no 18 līdz 34 gadiem, kur klausītāju skaits dubultojies no 20 000 uz 40 000.

Tomēr kopējo līdera pozīciju radio tirgū joprojām ieņem LR2 ar 19,7% lielu tirgus daļu. Nozīmīgu auditorijas pieaugumu sasniedzis arī LR1, palielinot tirgus daļu no 7,9% līdz 9,6%.

Stabilas pozīcijas radio tirgū saglabā arī integrācijas kanāls LR 4 Doma laukums, sasniedzot 111 000 klausītāju nedēļā, kā arī mūzikas un kultūras kanāls LR3 Klasika, kas sasniegusi 45 000 klausītāju.

LR valdes locekle Sigita Roķe pauda gandarījumu par LR sasniegtajiem rezultātiem, uzsverot, ka pavasara sezonā ir palielinājusies gan kopīgais LR programmām veltītais klausīšanās laiks, gan sasniegtā auditorija. "Tradicionāli populārākā radio programma Latvijā aizvien ir LR2, īpaši atzīmējams ir LR5 ar būtisku, gandrīz dubultu tirgus daļas pieaugumu," sacīja Roķe.

Tāpat viņa norādīja, ka LR klausītāju atsaucība ir būtiska, jo tas liecina, ka auditorija novērtē LR darbu, pastāvīgi un mērķtiecīgi pilnveidojot radio, tostarp Pieci.lv, saturu un kvalitāti. "Būtisks izaicinājums ikvienam tradicionālam medijam, īpaši sabiedriskajiem medijiem, ir spēja uzrunāt gados jaunu auditoriju. LR5 ir atradis veidu, kā runāt vienā valodā ar šo auditoriju un joprojām meklē aizvien jaunas mijiedarbes un iesaistes formas, lai piesaistītu klausītājus," teica LR valdes priekšsēdētāja.

Kā ziņots, Roķe Pieci.lv radošajai komandai uzdeva izstrādāt priekšlikumus radiostacijā atskaņotās latviešu mūzikas īpatsvara palielināšanai.

Tāpat Roķe iepriekš intervijā LR sacīja, ka netiks pieļauts, ka radiostacija Pieci.lv tiek iznīcināta.

"Nevienu brīdi mēs nepieļausim, ka Pieci.lv tiek iznīcināts," teica Roķe, atzīmējot, ka Pieci.lv ir atradis ceļu, kā runāt ar jauniešiem, tostarp īpaši veiksmīgi tas notiek digitālajā vidē.

Viņa arī atzīmēja, ka ir ļoti rūpīgi jādomā, kāds turpmāk Pieci.lv būs procentuālais sadalījums starp latviešu un ārvalstu mūziku, lai Pieci.lv spētu realizēt sabiedriskā medija mērķus, kā arī varētu palielināt auditoriju.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka izskanējis priekšlikums Pieci.lv programmā iekļaut tikai latviešu mūziku. 11.maijā, NEPLP loceklis Ivars Āboliņš žurnālistiem paziņoja, ka Roķe piedāvājusi mainīt radiostacijas Pieci.lv un LR3 Klasika programmu konceptus.

Viņš norādīja, ka Roķe padomei iesniegusi kopumā četrus Latvijas Radio turpmākās attīstības redzējuma variantus, tostarp viens no priekšlikumiem ir pozicionēt LR3 programmu Klasika kā kultūrai veltītu radio kanālu, savukārt Pieci.lv padarīt par Latvijas populārās mūzikas kanālu. "Šis kanāls ir jādefinē kā latviešu mūzikas kanāls. Tādējādi mēs gan aizsargāsim, gan saglabāsim, gan stiprināsim latviešu valodu, gan latviešu kultūras vērtības. Turklāt mēs radīsim ļoti spēcīgu un ļoti labu Latvijas mūzikas kanālu," pauda NEPLP pārstāvis.

Pēc paziņojuma par Pieci.lv programmas konceptuālo maiņu vairāki sociālā tīkla Twitter lietotāji pauda neizpratni par šādu lēmumu. Daļa apšaubīja, ka ir pietiekami daudz jauniešus saistoša latviešu mūzikas satura, lai spētu nodrošināt pilnvērtīgu Pieci.lv programmu, kā arī norādīja, ka lēmums iespējams pieņemts par labu tādiem komercradio kā European Hit Radio, samazinot Pieci.lv konkurētspēju. Turpretī citi prātoja, kādēļ latviešu mūzikas popularizēšanas mērķim netiek pielāgots LR2 programmas saturs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas