Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kučinskis nenoliedz Rimšēviču kompromitējošās bildes autentiskumu

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) nenoliedz, ka aģentūras AP publicētā fotogrāfija, kurā redzams Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs un Krievijas Informāciju tehnoloģijas izpētes institūta vadītājam Dmitrijam Piļščikovam līdzīga persona, ir autentiska.

Ministru prezidents otrdien pēc valdības sēdes, atsaucoties uz medijos izskanējušo informāciju, žurnālistiem teica, ka bilde ir datēta ar 2010.gadu.

"Neizslēdzu, ka bilde ir īsta, bet būtisks ir jautājums, kādu mērķu sasniegšanai tā šobrīd tiek izmantota," sacīja Kučinskis.

Premjera rīcībā gan neesot informācijas par Rimšēviča biežo viesošanos Krievijā, ko Kučinskim apliecinājuši drošības dienesti.

Jau ziņots, ka Rimšēvičs neizslēdz, ka aģentūras AP publicētā fotogrāfija, kurā viņš redzams saviesīgā atmosfērā kopā ar Krievijas Informāciju tehnoloģijas izpētes institūta vadītājam Dmitrijam Piļščikovam līdzīgu personu, varētu būt falsificēta.

Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš otrdien notikušajā preses konferencē žurnālistiem paziņoja, ka, visticamāk, saistībā ar šo fotoattēlu tiks gatavots iesniegums Drošības policijai (DP).

Rimšēvičs norādīja, ka Piļščikovu nepazīstot.

AP šonedēļ ziņoja, ka Rimšēvičs pēdējo gadu laikā regulāri apmeklējis Krieviju, kur kopš 2010.gada viņš pabijis vismaz astoņas reizes.

Vairums no šīm vizītēm gan bijušas pirms Latvijas pievienošanās eirozonai un pirms Eiropas Savienības (ES) sankciju noteikšanas pret Maskavu, reaģējot uz iebrukumu Ukrainā.

Pēc tam Rimšēvičs uz Krieviju sācis ceļot caur Baltkrieviju.

2010. gadā Rimšēvičs uz Krieviju devies, šķiet, lai piedalītos medībās, kā varot spriest pēc AP rīcībā esošajām fotogrāfijām, kurās viņš it kā redzams saviesīgā atmosfērā kopā ar Krievijas Informāciju tehnoloģijas izpētes institūta vadītāju Piļščikovu. Šis institūts ir valstij piederošs militāro tehnoloģiju uzņēmums, kas pakļauts ASV sankcijām.

Top komentāri

bilde ir īsta
b
kučinskis ir plānprātiņs no puze selektēto lielāko kretīnu bara
jūras ērglis
j
vēl vairāk virsrakstu nevarējāt samudrīt? tekstā izrādās, ka Kučinskis nevis nenoliedz bildes autentiskumu, bet gan to neizslēdz.... kāpēc jāliek neatbilstīgs virsraksts?
Brālis Ilmārs
B
Nav svarigi vai bilde ir īsta vai nē. To neviens nepierādīs. Galvenais jautājums, kas un kāpēc mums to rāda tieši šobrīd, kad pret Rimševiču tiek celti apvainojumi, bet konkrētu pierādījumu nav. Kas varētu būt tik norūpējies, lai mēs uzzinātu patiesību tieši šobrīd? Vai tie varētu būt mūsu labdari Rietumos vai Austrumos?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas