Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kukuļa prasīšanā aizturētais nav bijis augsta ranga Citadeles darbinieks

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētais nav bijis augsta līmeņa bankas Citadele darbinieks, pastāstīja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce.

Banka nu jau bijušā darbinieka vārdu pagaidām atturas atklāt, bet, kā stāstīja Pūce, kukuļa prasīšanā pieķertais strādājis vienā no Korporatīvo klientu departamenta nodaļām, ko veidoja vien trīs cilvēki.

Aizturētais bijis nodaļas vadītāja vietnieks, kura vietu bankas darbinieku hierarhijā Pūce raksturoja ar vārdiem "vienu kapeiku virs klientu apkalpošanas speciālista līmeņa".

Pūce atzina, ka šis ir ļoti nepatīkams gadījums, tomēr Citadelei esot izstrādāta un rūpīgi tiek arī kontrolēta riska politika. "Maksimālu drošību pret šādiem gadījumiem nekad nevar panākt. Diemžēl šoreiz viens darbinieks izrādījās negodprātīgs. Lielos uzņēmumos tas ir gandrīz neizbēgami," teica Pūce.

EM valsts sekretārs apliecināja, ka ar bankas vadību šodien jau vairākkārt sazinājies un situācija pārrunāta, tāpēc nekādas īpašas tikšanās nav plānotas. Kā uzsvēra Pūce, bankas vadība analizē konkrēto gadījumu un aktīvi sadarbojas ar KNAB.

Komentējot KNAB aicinājumu banku sektoram pastiprināt pretkorupcijas un iekšējās kontroles pasākumus, Pūce sacīja, ka korupcijas kontrole, protams, ir ļoti svarīga un bankai ir jābūt izveidotai attiecīgai politikai un procesiem, kas Citadeles gadījumā arī esot ievēroti. Vienlaikus viņš atzina, ka bankas vadībai ir jādomā par efektīvāku lēmumu pieņemšanas procesu, lai tas nekoncentrētos nelielā personu lokā.

Pūce izteica pateicību uzņēmējam, kas par bankas darbinieka pretlikumīgajām darbībām ziņoja KNAB. "Diemžēl mūsu problēma ir tā, ka visi runā par šādiem gadījumiem, bet tikai retais par tiem ziņo tiesībsargājošajām iestādēm. Šoreiz jāpriecājas, ka uzņēmējs par to ziņoja, jo tas var novērst līdzīgas pretlikumības nākotnē," atzina Pūce.

Godprātīgā komersanta vārdu, kurš vērsās KNAB, Pūce nezināja, sakot, ka tā esot informācija, ko nemaz nevarētu izpaust.

Kā ziņots, KNAB aizturējis valstij daļēji piederošās bankas Citadele darbinieku aizdomās par 50 000 eiro (35 000 latu) liela kukuļa pieprasīšanu un tā daļas pieņemšanu no kāda uzņēmēja.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas