Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Kultūras mantojuma organizācijas pretī Krievijas vēstniecībai nosodīs Putina sākto karu Ukrainā

Latvijas kultūras mantojuma organizācijas aicina ikvienu kultūras mantojuma jomas speciālistu un atbalstītāju šodien plkst.18 tikties iepretim Krievijas vēstniecībai Rīgā, lai kopīgi paustu atbalstu Ukrainai un nosodītu Krievijas asiņaino uzbrukumu, kura rezultātā dzīvības zaudē cilvēki un iet bojā gadu simtiem uzkrātais Ukrainas kultūras mantojums.

No plkst.17 visiem interesentiem būs pieejama Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja konferenču zāle plakātu un citi miermīlīgu Ukrainas atbalsta atribūtu veidošanai. Savukārt, dodoties uz Kalpaka bulvāri, cilvēki ir aicināti ņemt līdzi svecītes, ziedus un Ukrainas atbalsta simbolus.

Latvijas kultūras mantojuma organizācijas aicina savus kolēģus izteikt atbalstu, cenšoties sazināties ar to partneriem vai vēsturiskiem kontaktiem Ukrainas kultūras mantojuma institūcijās, kā arī sazināties ar partneriem Polijā, Rumānijā, Slovākijā, Ungārijā un Moldovā, lai paplašinātu informāciju par to, kāds atbalsts un palīdzība ir nepieciešama.

Tāpat kultūras mantojuma organizācijas ir aicinātas deleģēt pārstāvjus Ukrainas kultūras mantojuma interneta lapu arhivēšanai, aizpildot anketu, sekojot saitei "sucho.org". Atbalstu var paust, arī sociālajos tīklos daloties ar kultūras mantojuma vērtībām, kas reprezentē Ukrainas kultūru, Latvijas-Ukrainas īstenotos sabiedrības projektus vai citādi informēt un izglītot sabiedrību par Ukrainas kultūru un vēsturi.

Latvijas Muzeju biedrības dizainere Tatjana Raičiņeca ir izveidojusi vizuālo materiālu kopumu, kurus bez maksas var izmantot kultūras mantojuma objektu sociālajos tīklos vai mājaslapās. Tie pieejami, sekojot saitei "failiem.lv/u/pywnqp9bt".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas