Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kūtris: Jātiek skaidrībā, vai Citadeles pārdošana bija atbilstoša likumam

Bankas Citadele valstij piederošo akciju pārdošanas darījumā joprojām ir daudz neskaidrību, tāpēc parlamentārās izmeklēšanas komisija pārbaudīs šo procesu un tā atbilstību likumam, norāda jaunais komisijas vadītājs Gunārs Kūtris (NSL). 

Kūtris ceturtdien ievēlēts par bankas Citadele pārdošanas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju. 

Viņš vēlas tikt skaidrībā un, cilvēkiem acīs skatoties, pateikt, vai šis darījums atbilda likumam. Kūtris piebilda, ka darījums jau ir noslēgts, tāpēc šo procesu "atpakaļ pagriezt nav iespējams". 

Vienlaikus parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs atzīmēja, ka ne tikai iedzīvotājiem, bet arī lielai daļai deputātu šis darījums ir neskaidrs. Iespējams, koalīcijas deputāti zina darījuma nianses, bet opozīcija gan nezina, kā īsti šis darījums notika, piebilda politiķis. 

Viņš akcentēja, ka komisijas deputātiem jāizvērtē bankas pārdošana un dažādi darījuma aspekti. Ja, balstoties uz komisijas darba rezultātiem, kāda amatpersona būs saucama pie atbildības, tad tāds jautājums arī tiks rosināts.

Kūtris arī pauda cerību, ka visi komisijas deputāti strādās konstruktīvi. 

Bez šīs komisijas vadības Kūtris ieņem arī Saeimas sekretāra biedra amatu, ir parlamenta Krimināltiesību apakškomisijas vadītājs, kā arī partijas No sirds Latvijai frakcijas vadītāja vietnieks. 

Viņš atzina, ka pienākumu ir diezgan daudz, tāpēc "ne īpaši" vēlējies uzņemties arī parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāja amatu. Vienlaikus Kūtris pauda, ka ir gatavs vadīt komisijas darbu. 

Parlamentārās izmeklēšanas komisija saistībā ar Citadeles pārdošanu izveidota, lai izvērtētu valstij piederošo 75% bankas akciju pārdošanas procesa virzību, pārdošanas cenas un tālākpārdošanas aizlieguma termiņa noteikšanas kritērijus, akciju pārdošanas līgumā ietvertos noteikumus, izdevumus pārdošanas konsultantiem un sabiedrisko attiecību pakalpojumiem pārdošanas procesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas