Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Lai Daugavpils teātris netiktu aizvērts, tam sola papildus 53 000 latu

Lai Daugavpils valsts teātris nākamgad netiktu aizvērts, tam apsolīts no 132 000 latu līdz 185 000 latu palielināt no valsts budžeta piešķiramo finansējumu, aģentūru LETA informēja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece Rita Strode.

Šogad valsts budžeta dotācija Daugavpils teātrim bija 380 036 lati. Nākamgad to bija plānots samazināt līdz 132 000 latu. Tā kā Daugavpils teātra pastāvēšanai gadā nepieciešami vismaz 280 000 latu, šāds pavērsiens nozīmētu tikai to, ka savā pašreizējā formātā minētā kultūras iestāde, kas ir vienīgais teātris Latvijā, kurā darbojas gan latviešu, gan krievu trupa, vairs nevarētu pastāvēt, jo arī pašvaldības pašreizējās finansiālās iespējas neļauj uzņemties tās finansēšanu.

Papildus finansējumu Daugavpils teātrim vizītes laikā Latvijas otrajā lielākajā pilsētā solījis kultūras ministrs Ints Dālderis (TP). Ja situācija ar valsts budžetu nākamgad kļūšot stabilāka, ministrs solījis meklēt Daugavpils teātrim vēl papildus līdzekļus, kā arī uzsvēris, ka teātrim pašam būtu vairāk jāpiedomā pie naudas pelnīšanas – jāpanāk, lai uz tā iestudējumiem nāktu vairāk skatītāju, kā arī jāaktivizē viesizrāžu darbība, pretējā gadījumā ministrs neredzot jēgu teātrim palīdzēt, teica Strode.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas