Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Laikapstākļu dēļ atcelta Kučinska un Telia vadības plānotā tikšanās Davosā

Trešdien, 24.janvārī, Davosā plānotā tikšanās starp Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un Skandināvijas telekomunikāciju uzņēmuma Telia Company (Telia) prezidentu un izpilddirektoru Johanu Dennelindu nav notikusi, aģentūru LETA informēja Telia preses dienestā.

Tikšanās atcelta, jo slikto laikapstākļu dēļ nācās ieviest izmaiņas loģistikā.

Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka Telia turpinās regulāro dialogu ar Latvijas valdību, tajā skaitā augstākajā līmenī, kolīdz radīsies tādas iespējas, taču tuvākajā laikā tikšanās starp premjeru un Telia pārstāvjiem nav paredzēta.

Kučinskis iepriekš pauda, ka tiekoties ar telekomunikāciju uzņēmuma Latvijas Mobilais telefons (LMT) un Lattelecom līdzīpašnieka Telia vadību Davosā cer atrisināt jautājumus par abu Latvijas uzņēmumu tālāko attīstību.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka valdība pērn novembra sākumā nolēma neatbalstīt LMT un Lattelecom apvienošanu.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība) pēc lēmuma pieņemšanas žurnālistiem sacīja, ka Ministru kabinets pieņēmis politisku lēmumu pretēji Ekonomikas ministrijas piedāvātajam risinājumam - sākt sarunas ar partneri Telia par iespējamu abu uzņēmumu apvienošanu, valstij iegūstot 51% kapitāldaļu. "Visticamāk, viņi Telia meklēs risinājumus, lai izietu no šīs situācijas ārā, neizslēdzot arī iespēju, ka viņi varētu pārdot akcijas," sacīja ministrs.

Viņš arī atzīmēja - gadījumā, ja valstij būs jālemj par pirmpirkuma tiesību izmantošanu uz Telia akcijām, valdība to vērtēs.

Telia iepriekš brīdināja Latvijas valdību, ka, neapvienojot LMT un Lattelecom, varētu pārdot savas daļas šajos uzņēmumos.

Janvāra sākumā Ašeradens intervijā LNT raidījumā 900 sekundes pauda cerību, ka tuvākajos mēnešos Telia sniegs atbildi par tālāko rīcību.

Telia grupas uzņēmumiem Sonera Holding un Telia Company pieder kopumā 49% LMT kapitāla daļu, bet Latvijas valstij LVRTC un PA personā - kopumā 28% daļu. Vēl 23% LMT daļu pieder Telia un Latvijas valsts kopīgi kontrolētajam uzņēmumam Lattelecom.

Latvijas valstij Privatizācijas aģentūras personā pieder 51% Lattelecom kapitāla daļu, bet Telia grupas kompānijai Tilts Communications - 49%.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas