Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Laikraksts Diena sāk projektu Kam pieder Latvijas pilsētas

Pirms pašvaldību vēlēšanām 2013. gada jūnijā laikraksts Diena izpētīs 30 Latvijas pilsētas, lai noskaidrotu varas centrus un galveno lomu spēlētājus pētījumā iekļautajās pilsētās. Tie var būt gan pašvaldības vadītāji, gan uzņēmēji, gan arī nevalstisko organizāciju pārstāvji. Kā viņi veicina vai varbūt traucē pilsētas attīstību, kas izdarīts pēdējos trijos gados, un kādas izmaiņas pilsētā būtu jāatnes gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām?****

Dienas mediju galvenais redaktors Guntis Bojārs: ''Iedzīvotājiem ir jāzina, kas diktē noteikumus lielajās pilsētās un novadu pilsētās, jāsaprot, kā veidojas situācija pašvaldībās. Šis Dienas pētījums palīdzēs izdarīt izvēli nākamajās pašvaldību vēlēšanās, atbalstot esošo vietējo varu, tādējādi pasakot paldies par darbu, vai mudinās ievēlēt tādu, kas spētu labāk risināt iedzīvotājiem svarīgus jautājumus.''

Pētījumā iekļautās pilsētas ir Aizkraukle, Alūksne, Balvi, Bauska, Cēsis, Daugavpils, Dobele, Gulbene, Jēkabpils, Jelgava, Jūrmala, Kuldīga, Liepāja, Limbaži, Līvāni, Madona, Ogre, Olaine, Preiļi, Rēzekne, Rīga, Salaspils, Saldus, Saulkrasti, Sigulda, Talsi, Tukums, Valka, Valmiera un Ventspils.

Portālā Diena.lv īpaši šim projektam ir izveidota vietne Kam pieder Latvijas pilsētas, kur iedzīvotāji aicināti atbildēt uz jautājumiem par savu pilsētu/novadu; pastāstīt, kas būtu uzlabojams, kā arī uzslavēt jau paveikto.

Pirmais pētījums – par Cēsīm – laikrakstā Diena tiks publicēts 21. novembrī. Pētījuma kopsavilkums būs lasāms arī projekta vietnē portālā Diena.lv. Turpmāk līdz pat pašvaldību vēlēšanām katru nedēļu tiks publicēti pētījumi par pilsētām. Aicinām sekot līdzi laikrakstā un portālā informācijai par pētījumu publicēšanas datumiem.

Pētījumu īsteno laikraksta Diena žurnālisti Ināra Egle, Atis Rozentāls, Laura Dzērve, Aleksandra Fahretdinova, Džeina Tamuļeviča, Elīna Zalāne, Magda Riekstiņa, Toms Zariņš, Dace Skadiņa un Aigars Lazdiņš.

Pētījums ilgs līdz 2013. gada jūnijam un noslēgsies ar plašu publikāciju par Rīgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas