Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvija Expo 2020 Dubaijā būs ar paviljonu

Latvija starptautiskajā izstādē Expo 2020, kas nākamā gada oktobrī sāksies Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) lielākajā pilsētā Dubaijā, piedalīsies ar paviljonu. To varētu celt AAE puse, no kuriem paviljons tiktu īrēts. Attiecīgi, izstādei noslēdzoties, tas tiktu atstāts AAE rīcībā. Valdībai nekādi lēmumi saistībā ar Latvijas dalību izstādē jāpieņem vairs nebūs, un par to būs atbildīga Ekonomikas ministrija. Ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru sadarbība šajā jautājumā tika pārtraukta jau pirms kāda laika.

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) medijiem atklāja, ka vizītē Dubaijā panācis šādu vienošanos. Tiesa gan – vienošanās bijusi mutiska un nekādi konkrēti dokumenti parakstīti netika. Tomēr Nemiro norādīja, ka Latvija ir apliecinājusi vēlmi piedalīties, tai būs savs paviljons, un arī AAE esot ieinteresēti, lai atrastu labāko risinājumu Latvijas dalībai izstādē. 

Par vairākām detaļām diskusijas vēl turpināsies, bet, pēc Nemiro teiktā, Latvijai šāda veida risinājums ļaus ietaupīt daļu līdzekļu no sākotnēji Latvijas dalības noorganizēšanai paredzētajiem 4,2 miljoniem eiro.  Viņš gan neprecizēja, cik daudz naudas ir iztērēts līdz šim, tomēr uzsvēra, ka nekas no tā nav iztērēts nelietderīgi un ticis tērēts ar mērķi, lai Latvija varētu piedalīties izstādē, kas arī notiks.

Paviljonam jābūt gatavam līdz 2020. gada jūlija beigām, un gan Nemiro, gan Latvijas vēstnieks AAE Atis Sjanītis ir pārliecināti, ka tas izdosies. 

Nākamie paveicami esot vairāki pragmatiskie darbi. "Jāaizbrauc atpakaļ uz Latviju, jāsāk tehniskās lietas – gan ar arhitektu, gan saistībā ar dokumentu izstrādi un sadarbība šeit ar konkrētiem cilvēkiem," skaidro Nemiro. Tāpat plānots nozīmēt komisāru, lai Latvijas puse varētu pieņemt operatīvus lēmumus.  

Plānots, ka tiks mainīts arī paviljona dizains, jo iepriekš iecerētajā tomēr saskatītas nepilnības. Tomēr arī par paviljona saturu pagaidām vēl nekādas konkrētas vienošanās nav. Nemiro aicināja ieinteresētos uzņēmumus pieteikties Ekonomikas ministrijā. Par to, ko  dalība izstādē varētu prasīt no uzņēmējiem, ministrs gan neizteicās, vien aicināja "neskriet zirgiem pa priekšu".

Iepriekš ziņots, ka valdība 26.novembrī atbalstīja priekšlikumu par Latvijas dalību Expo 2020. Tomēr nebija zināms, vai Latvija būvēs savu paviljonu vai arī izstādes ietvaros vieta tiks īrēta.

Top komentāri

Dimba
D
Forši! Un reklamēs cūkgaļas kūpinājumus!
GG
G
Pārsteigsim par 4 miljoniem Dubaiju un pasauli.Štrunts, ka pakaļa plika, pagreznoties ta gribas. Na haļavu uz Dubaiju aizlaist par valsts naudu.
Krējums Saldais
K
Tas ir ļoti amorāli - valsts atrod naudu kaut kādai pekstiņu laišanai, bet naudiņas slimajiem bērniem un invalīdiem tiek vāktas visādos Ziemassvētku maratonos. Cik pa neatkarības laiku esam šādā veidā nolaiduši podā? Sanāks jau miljards kopā ar visiem komandējumiem vai vēl jāgaida? Un ko tas ir devis? Un žurnālisti klusē? Gaida nākamo LNT?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas