Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvija atbilžu sniegšanai par alternatīvajiem dzelzceļa projektiem EK lūgusi pagarināt termiņu

Latvija Eiropas Komisijai (EK) lūgusi pagarināt laiku atbilžu sniegšanai par alternatīvajiem dzelzceļa projektiem līdz brīdim, kad beigsies AS Pasažieru vilciens (PV) mediācijas sarunas ar Spānijas uzņēmumu Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), informēja EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļas vadītāja Sanita Jemberga.

Jau ziņots, ka valdība devusi laiku PV turpināt mediācijas sarunas ar CAF līdz 8.martam, pēc jautājuma izskatīšanas slēgtajā sēdē žurnālistiem teica PV valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis.

Par Eiropas Savienības (ES) finansējuma pārdali viņš atturējās sniegt komentārus, mudinot vērsties pie Satiksmes ministrijas, taču uz jautājumu, vai valdību izdevies pārliecināt nesteigties ar tā pārdalīšanu, viņš atbildēja apstiprinoši.

"Cerēsim, ka pasažieri varēs braukt ar jauniem vilcieniem," teica Birkmanis, norādot, ka izlīgums ļautu ES finansējumu izmantot vilcieniem.

Valdībai par mediācijas procesa rezultātiem jāziņo 12.martā.

Komentējot CAF minēto, ka mediācijas process jānoslēdz līdz 29.martam, viņš teica, ka ar kompāniju paredzēts runāt par ātrāku procesa pabeigšanu. "Ar viņiem runāsim par to, ka strādājam ātrāk, vairāk, ilgāk, lai pabeigtu procesu ātrāk."

Viņš pauda viedokli, ka līdz 8.martam procesu būs iespējams noslēgt.

Vaicāts par turpmāko PV rīcību, ja tomēr tiks nolemts līdzekļus pārdalīt, Birkmanis norādīja, ka uz šo jautājumu varētu atbildēt marta vidū, kad būs pilnīga skaidrība, vai nauda tiks pārdalīta.

Satiksmes ministrijā (SM) skaidro, ka saskaņā ar PV un CAF mediācijas laika grafiku 8.martā puses paredz noslēgt sarunas pēc būtības.

Savukārt SM sadarbībā ar Finanšu ministriju paralēli gatavošot Kohēzijas fonda (KF) finanšu līdzekļu pārdalei nepieciešamo informāciju gadījumam, ja mediācijas procesa gaitā pusēm neizdosies vienoties. "KF līdzekļu pārdali varēs īstenot attiecīgi pēc 8.marta. Jautājumu atkārtoti skatīs valdībā iespējami ātrāk, pēc mediācijas procesa iznākuma," uzsver ministrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas