Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Ukrainas prezidents Zelenskis

Oficiālā vizītē Latvijā šodien ieradīsies Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Latvijas Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Ukrainas prezidenta oficiālā vizīte sāksies plkst.16.15 ar viņa sagaidīšanas ceremoniju pie Rīgas pils, kam sekos Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča un Zelenska oficiālais foto un ieraksts viesu grāmatā.

Zelenska vizītes laikā iecerētas Latvijas un Ukrainas delegāciju sarunas, pēc kurām plkst.17.25 notiks Rinkēviča un Zelenska kopīgā preses konference. Paredzēts, ka preses konferencē Rinkēvičs izziņos jauno Latvijas palīdzības pakotni Ukrainai.
Savukārt plkst.18.05 Zelenskis tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS), kam plkst.19.10 sekos tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV).
 
Plānots, ka Ukrainas prezidenta vizītes laikā Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) un Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba parakstīs līgumu par abu valstu tehnisku un finansiālu sadarbību.
 
Zelenskis un valsts augstākās amatpersonas iecerējušas pārrunāt Latvijas un Ukrainas divpusējo sadarbību, turpmāko Latvijas un sabiedroto atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju, kā arī jautājumus, kas saistīti ar Ukrainas eiroatlantisko integrāciju.
LETA jau rakstīja, ka šonedēļ Ukrainas prezidents viesojas Baltijas valstīs. Trešdien, 10.janvārī, Zelenskis ieradās iepriekš neizziņotā vizītē Lietuvā, šodien viņš apmeklēs Latviju, bet pēc tam dosies arī uz Igauniju.
Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa 8.janvārī paziņoja, ka nākamajos četros gados Igaunija turpinās sniegt Kijivai militāro palīdzību 0,25% apmērā no Igaunijas iekšzemes kopprodukta (IKP). Savukārt līdzšinējās palīdzības apmērs sasniedzis 500 miljonus eiro.
 
"Igaunijas ieguldījums Ukrainas uzvaras nodrošināšanā nākamajos četros gados būs 0,25% no IKP. Ja katra valsts ieguldīs 0,25%, tas ir tas, kas Ukrainai nepieciešams, lai uzvarētu šajā karā," pēc kārtējās Igaunijas Valsts aizsardzības padomes sēdes pirmdien Kallasa sacīja žurnālistiem, aicinot Eiropas, Ziemeļamerikas un citas valstis sekot Tallinas piemēram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas