Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Latvija par Minskā aizturēto radio žurnālistu Lībieti lems pēc viņa uzklausīšanas vēstniecībā

Latvijas vēstniecības Baltkrievijā pārstāvji ceturtdien tiksies ar Minskā trešdien uz aptuveni divām stundām aizturēto Latvijas Radio (LR) žurnālists Uģis Lībietis, lai noskaidrotu apstākļus un varētu lemt par tālāku Latvijas rīcību.

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība) ceturtdien LNT raidījumā 900 sekundes norādīja, ka pirms lēmuma par tālāku rīcību vēstniecības pārstāvji tiksies ar aizturēto žurnālistu, lai no pirmavota uzzinātu par notikušo.

"Pirmkārt jau ir jāuzzina šie aizturēšanas apstākļi, un tāpēc Latvijas vēstniecība Baltkrievijā ir aicinājusi žurnālistu Uģi Lībieti uz sarunu šodien, lai pastāstītu šos apstākļus. To noskaidrosim un, izejot no tā, arī rīkosimies," viņš uzsvēra.

Vaicāts, vai notikušais var ietekmēt abu valstu savstarpējās attiecības, Kristovskis vien atgādināja, ka Latvija ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts un ES un Baltkrievijas attiecības ir diezgan saspīlētas.

"Līdz ar to ir pilnīgi skaidrs, ka režīms, kurš ir nedemokrātisks, vēršas, nešķirojot cilvēkus, vai tie ir žurnālisti, vai tie ir plaši sabiedrības pārstāvji, kuri protestē pret prezidenta Lukašenko lēmumu un tā izpausmēm," piebilda ministrs.

Jau vēstīts, ka Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā trešdien uz aptuveni divām stundām tika aizturēts Latvijas Radio  žurnālists Uģis Lībietis.

Viņš pastāstīja, ka kopā ar citiem tā dēvētās klusējošās akcijas dalībniekiem vienkārši gājuši pa ielu, un visu laiku akcijas dalībniekus novēroja civilās drēbēs ģērbti operatīvie darbinieki, kuri izlases veidā sākuši bāzt cilvēkus autobusos. Brīdī, kad viņš ar savu telefonu to mēģinājis nofotogrāfēt, Lībietis aizturēts.

"Pie manis pienāca divi cilvēki, kas mani iestūma citā mazā busiņā," stāstīja Lībietis. Kopā ar viņu busiņā atradušies septiņi preses pārstāvji un vēl daži cilvēki, kopumā vienpadsmit. Viņi aizvesti uz miliciju, kur pierakstīti cilvēku dati, un pēc tam aizturētie atbrīvoti. Milicijā gan neesot pamatots, kādēļ Lībietis un citi cilvēki aizturēti. "Laikam ar dalību akcijā pietiek," piebilda žurnālists.

Lībietim arī pārbaudītas mantas, gan bez liecinieku klātbūtnes, bet viņam nekas nav atņemts. "Ar mani viss ir ļoti kārtībā," apliecināja Lībietis, kurš no Baltkrievijas Latvijā atgriezīsies piektdien.

ĀM preses sekretārs Jānis Sīlis apliecināja, ka ministrija un vēstniecība Baltkrievijā ir informēta par notikušo, un konsuls pašlaik mēģina noskaidrot sīkākus notikušā apstākļus.

Baltkrievijas opozīcija katru trešdienu aicina savus atbalstītājus pulcēties Minskas centrā, lai klusējot protestētu pret autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas