Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā reģistrēti 16 jauni Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā ir atklāti 16 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, tostarp 14 no tiem - slimības plaši skartajā sociālās aprūpes centrā Mārsnēni, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Mārsnēnos jau līdz 22.maijam bija atklāti 30 ar Covid-19 inficēti cilvēki, tajā skaitā gan aprūpes centra klienti, gan darbinieki, tādējādi tagad inficēto skaits šajā iestādē pietuvojies pussimtam. Valsts policija ir sākusi resorisko pārbaudi par Covid-19 uzliesmojumu šajā Priekuļu novada sociālās aprūpes centrā.

Pārējie divi jaunie Covid-19 saslimšanas gadījumi fiksēti Rīgā, tādējādi jauni novadi slimības izplatībā klāt nav nākuši.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 1480 Covid-19 testi. Latvijā kopumā līdz šim ir veikti 97 846 izmeklējumi uz Covid-19, no kuriem pozitīvi bijuši 1046 testi jeb aptuveni 1,07% gadījumi no kopskaita. 51% no inficētajiem ir vīrieši, bet 49% - sievietes.

Pēdējās diennakts laikā slimnīcās ievietoti divi jauni pacienti ar Covid-19, savukārt trīs pacienti tikuši izrakstīti. Līdz ar to kopā stacionāros pašlaik ārstējas 24 pacienti, no kuriem 22 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet divi - ar smagu. No stacionāriem kopumā līdz šim izrakstīti 139 pacienti.

Pēc SPKC uz 22.maiju apkopotajiem datiem, no Covid-19 Latvijā līdz šim izveseļojušies apmēram 68% no fiksētajiem saslimušajiem jeb 712 pacienti. Pašlaik Latvijā ir reģistrēti 312 aktīvi Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Latvijā līdz šim mirušas 22 ar Covid-19 saslimušas personas jeb aptuveni 2,1% no atklātajiem inficētajiem.

Mārsnēnu uzliesmojuma dēļ Priekuļi ir pārliecinoši Covid-19 smagāk skartais novads Latvijā, kur reģistrēti 578 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Tālāk seko Kocēnu novads - 154 - un Stopiņu novads - 129 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Salīdzinoši Rīgā, kur ir reģistrēts skaitliski visvairāk Covid-19 gadījumu, šis rādītājs ir 86, bet vidēji valstī - 54 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Savukārt Valsts policija informē, ka aizvadītajā diennaktī veikusi 992 pārbaudes par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu un uzsākusi vienu administratīvo lietvedību.

ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa 

 

 

Top komentāri

?!
?
Kādam ir grūtības ar matemātiku un kritisko domasanu. Ja visi zin ka no 97 846 izmeklējum vienam dakterei tie ir veikti 12 reizes citai karantīna sēdošais 6 reizes, bet saslimt ar koronu reģistrē tikai konkrēti cilvēku, tad kāda polārā pēc ir jāraksta tik muļķīgs apgalvojums, jo pieņemot ka vidēji katram indivīdam ir bijusi vismaz 6 izmeklējumi sanak jau ka 6% no testetiem indivīdiem ir bijusi ar koronu. Bet šis dir lielisks piemērs par meliem un statistiku.... 97 846 izmeklējumi uz Covid-19, no kuriem pozitīvi bijuši 1046 testi jeb aptuveni 1,07% gadījumi no kopskaita.
P.
P
Vai tad visos aprūpes centros nebija karantīna no ārkārtas stāvokļa sākuma? Ja tā, tad c19 ienest varēja tikai personāls...
Fakts
F
Pāragri izsludināja ārkārtas situācijas beigas. Un neierobežoja 9.maija okupantu dzīres. Te nu ir sekas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas