Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Latvija saņem apsveikumus ar gaidāmo eiro ieviešanu; Ilvesu priecē iespēja maksāt par Rūjienas saldējumu eiro

Latvija saņem apsveikumus par šodien Eiropas Savienības (ES) Padomes sanāksmē vienprātīgi saņemto atbalstu eiro ieviešanai.

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess savā tvitera kontā sveic Latviju ar gaidāmo eiro ieviešanu un priecājas, ka no nākamā gada varēs doties uz Rūjienu un maksāt par savu mīļāko saldējumu eiro.

Paziņojumu par notikušo tviterī paudis arī ES Padomes priekšsēdētājs Hermans van Rompejs, kurš Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) sveica arī klātienē Briselē. Apsveikuma vārdus Latvijai Briselē veltīja arī Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

Sveicienus Latvijai velta arī ASV vēstnieks Marks Pekala, kurš sveic Latviju ar vēl vienu sasniegumu.

Latvijas premjerministra paveikto ceļā uz eiro augstu novērtējis Eiropā lielākā politiskā spēka Eiropas Tautas partijas prezidents Vilfrīds Martens un Eiropas Parlamenta Eiropas Tautas partijas grupas priekšsēdētājs Žozefs Dauls. Viņi kopīgā paziņojumā norāda, ka, pateicoties veiksmīgajām Dombrovska un viņa valdības ekonomikas reformām, Latvijas pievienošanās eiro būs skaidrs signāls, ka eirozona kļūst stiprāka un vēl uzticamāka.

Pats Dombrovskis sociālajos tīklos raksta, ka ES Padomes atbalsts dalībai eirozonā ir svarīgs solis Latvijai un eirozonai ceļā uz izaugsmi, stabilitāti un atbildību.

Jau ziņots, ka piektdien ES Padomes sanāksmes otrajā dienā bloka valstu un valdību vadītāji pauda atbalstu Latvijas dalībai eirozonā.

Atbalsts bijis vienprātīgs, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Mārtiņš Panke. Apsveikuma vārdus sacījis Hermans van Rompejs. Pēc Latvijas premjera atbildes runas skanējuši aplausi.

Kā ziņots, šis ir priekšpēdējais solis, lai Latvija 2014.gada 1.janvārī kļūtu par 18.eirozonas dalībvalsti.

Kā ziņots, Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas 5.jūnijā publicētie konverģences ziņojumi bija Latvijai pozitīvi, apliecinot, ka valsts izpilda visus kritērijus, lai ieviestu eiro. Tagad Briselē Latvija saņēmusi ES augstākā politiskā līmeņa atbalstu eiro ieviešanai. No 1.jūlija līdz 4.jūlijam Strasbūrā Eiropas Parlamenta plenārsesijā tiks apstiprināta rezolūcija par eiro ieviešanu Latvijā.

Punktu Latvijas ceļam uz eirozonu 9.jūlijā Briselē pieliks ES finanšu ministru padome, pieņemot formālu lēmumu par eiro ieviešanu mūsu valstī 2014.gada janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas