Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvija saņēmusi Moderna un AstraZeneca vakcīnu šīs nedēļas piegādes

Vakar Latvija saņēmusi ražotāja Moderna vakcīnas piegādes daļu - 16 800 devas, kā arī AstraZeneca vakcīnu piegādi 2400 devu apmērā, informēja Veselības ministrijā.

Daļa saņemto vakcīnu tiks rezervēta otrajai vakcīnas devai, savukārt pārējās vakcīnas tiks izmantotas, lai turpinātu iedzīvotāju vecumā virs 70 gadiem vakcināciju, ilgstošas sociālās aprūpes centru darbinieku un klientu vakcināciju, kā arī medicīnas iestāžu darbinieku vakcināciju. Tāpat tuvākajā laikā plānots sākt iedzīvotāju ar hroniskām saslimšanām vakcināciju.

Pēc tam, kad iepriekšējais noliktavas pakalpojumu un loģistikas pakalpojumu sniedzējs neizpildīja līguma nosacījumus par vakcīnu piegādi, Covid-19 vakcīnu noliktavas un loģistikas pakalpojumus pārņēmušas divas vakcīnu loģistikas kompānijas - AS Recipe Plus un SIA Magnum Medical, kas līdz pirmdienai nodrošinās vakcīnu piegādi pa visu Latviju.

Jau ziņots, ka šodien pēc trīs dienu pauzes Latvijā atsāks lietot AstraZeneca vakcīnu pret Covid-19, žurnālistiem ceturtdien pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Jau ceturtdien vakcinācijas punktiem tika paredzēts nodot attiecīgo informāciju, savukārt šodien ap pēcpusdienu tiks dota atļauja atsākt vakcinēšanu. Šīs vakcīnas lietošanu atsāks, tiklīdz AstraZeneca riska mazināšanas vadlīnijas būs apstiprinātas Eiropas Zāļu aģentūrā (EZA).

Kā vēstīts, EZA ceturtdien AstraZeneca vakcīnu pret Covid-19 atzinusi par drošu.

Kā pēc EZA drošuma komitejas sēdes preses konferencē pavēstīja EZA vadītāja Emera Kuka, "komiteja ir nonākusi pie skaidra zinātniski slēdziena - šī ir droša un efektīva vakcīna. Ieguvumi no tās, aizsargājot cilvēkus no Covid-19 un ar to saistītajiem nāves un hospitalizācijas riskiem, atsver iespējamos riskus".

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas