Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvija saņēmusi oficiālu palīdzības lūgumu no Francijas

Latvija ir saņēmusi oficiālu palīdzības lūgumu no Francijas saistībā ar 13.novembrī Parīzē notikušajiem teroraktiem, trešdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes norādīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA). 

Palīdzības lūgums ir adresēts un nodots Aizsardzības ministrijai (AM) un tā izvērtēs, kādu palīdzību Latvija var sniegt Francijas karavīriem, teica Mūrniece. 

Arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) LNT raidījumam 900 sekundes norādīja, ka šāds palīdzības lūgums ir saņemts, un, viņaprāt, Latvijai šī palīdzība būtu jāsniedz. "Uzskatu, ka mums ir jāsniedz atbalsts Francijai. Runa nav par dalību Sīrijā vai Irākā pret teroristisko grupējumu Daesh (Islāma valsts), bet gan netiešu atbalstu Francijas karavīriem misijās Centrālāfrikā vai Mali.  Šādās misijās mūsu karavīri jau ir piedalījušies arī iepriekš. Turklāt piedaloties misijās, kurās esam bijuši jau iepriekš, drošības situācija Latvijā nemainīsies," papildināja Rinkēvičs. 

Kā ziņots, Francija pēc 13.novembrī piedzīvotajiem terora aktiem lūdza pārējās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis sniegt atbalstu tās militārajām operācijām ārvalstīs un palīdzēt tās cīņā ar Islāma valsti Sīrijā un Irākā.

"Francija nevar viena pati rīkoties šādu draudu apstākļos," norādīja Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns. Viņš piesauca ES līguma 42-7.pantu, kurš paredz dalībvalstu solidaritāti ārēja uzbrukuma gadījumā.

Šī ir pirmā reize, kad kāda no ES dalībvalstīm pieprasījusi iedarbināt ES līguma 42-7.pantu, kurš tiek pielīdzināts slavenajam NATO līguma 5.pantam.

Latvijas valdības amatpersonas jau īsi pēc Parīzē notikušajiem terora aktiem pauda, ka pēc Francijas lūguma saņemšanas Latvija būs gatava sniegt tai nepieciešamo palīdzību. Līdz šim gan oficiāls palīdzības lūgums nebija saņemts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas