Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijā sestā augstākā saslimstība ar Covid-19 ES un EEZ valstu vidū

Latvijā pašlaik ir sestā augstākā saslimstība ar Covid-19 Eiropas Savienības (ES) un Eiropas ekonomiskās zonas (EEZ) valstu vidū, liecina jaunākie Eiropas Slimību un profilakses centra (ECDC) apkopotie dati.

ECDC aplēses par situāciju divās iepriekšējās nedēļās no 1. līdz 14.februārim liecina, ka Latvijā kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir 548,6 gadījumi. Vēl augstāks saslimstības līmenis ES un EEZ valstīs bijis vien Čehijā, Igaunijā, Slovēnijā, Portugālē un Spānijā. Nedēļu iepriekš Latvijas rādītājs bija vēl sliktāks un mūsu valstī bija piektā augstākā Covid-19 izplatība Eiropā.

Igaunijā pēdējo divu nedēļu inficēšanās līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir sasniedzis 648,5 gadījumus, kas ir otrs augstākais īpatsvars starp ES un EEZ valstīm. Savukārt Lietuvā saslimstības līmenis ir turpinājis kristies un pēdējās divās nedēļās ir 287,9 gadījumi, liecina ECDC dati.

Tomēr Latvijā ir audzis 14 dienu mirstības rādītājs ar diagnosticētu Covid-19 uz vienu miljonu iedzīvotāju. Latvija ir piektajā vietā starp ES un EEZ valstīm, jo iepriekšējās divās nedēļās tas bijis 134,2 gadījumi. Augstāka mirstība ar diagnosticētu Covid-19 uz vienu miljonu iedzīvotāju aizvadītajās divās nedēļās bijusi Portugālē, Čehijā, Spānijā un Slovākijā. Lietuvā attiecīgais rādītājs ir 91,3, bet Igaunijā - 61,7 gadījumi.

Latvija tāpat kā pirms nedēļas ir palikusi arī ECDC veidotās ceļojumu brīdinājuma kartes tumši sarkanajā zonā, kura liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 500 gadījumus.

Tāpat tumši sarkanajā zonā ir arī Igaunija, bet Lietuva ir sarkanajā zonā, kur 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir starp 150 un 500 gadījumiem.

Tumši sarkanajā zonā ir iekļauta arī Čehija un Slovēnija. Lielākā daļa valsts teritorijas tumši sarkanajā zonā ir Portugālei un Spānijai, bet atsevišķi reģioni tajā iekļauti arī Zviedrijā, Slovākijā, Francijā un Itālijā.

ECDC ceļošanas brīdinājuma kartē lielākā daļa Eiropas teritorija atrodas sarkanajā zonā.

Oranžajā zonā, kur 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir starp 25 un 150 gadījumiem, atrodas Dānija, Somija, izņemot Helsinku apkārtni, kā arī liela daļa Grieķijas un Norvēģijas teritorijas.

Savukārt zaļajā zonā, kur 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir mazāka par 25 gadījumiem, atrodas vien Islande un daži apgabali Norvēģijā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas