Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijā tiek atcelts meža ugunsnedrošais periods

Latvijā no šodienas tiek atcelts meža ugunsnedrošais periods, liecina Valsts meža dienesta paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Valsts meža dienests katru gadu nosaka meža ugunsnedrošo laika posmu un izsludina tā sākumu un beigas visā Latvijas teritorijā. Šogad Latvijā meža ugunsnedrošais periods sākās 24.aprīlī.

Meža ugunsnedrošajā periodā, uzturoties mežā, visiem iedzīvotājiem ir jāievēro ugunsdrošības prasības.

Tostarp, uzturoties mežos un purvos, līdz ar ugunsnedrošā laika perioda iestāšanos ir aizliegts nomest degošus vai gruzdošus sērkociņus, izsmēķus vai citus priekšmetus, kā arī kurināt ugunskurus, izņemot īpaši ierīkotas vietas, kas nepieļauj uguns izplatīšanos ārpus šīs vietas.

Tāpat aizliegts atstāt ugunskurus bez uzraudzības, dedzināt atkritumus, braukt ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem pa mežu un purvu ārpus ceļiem, kā arī darīt jebko citu, kas var izraisīt ugunsgrēku.

Meža īpašniekiem un tiesiskajiem valdītājiem līdz ar ugunsnedrošā laika perioda iestāšanos ir jānodrošina ugunsdrošības noteikumu prasību ievērošana mežā.

Meža īpašniekiem jāparūpējas, lai meža ceļi un stigas būtu atbrīvotas no sagāztajiem kokiem un krūmiem un lai, nepieciešamības gadījumā, meža ugunsdzēsības automašīnām būtu iespējams brīvi pārvietoties. Tāpat meža īpašniekiem pēc meža ugunsgrēka likvidācijas viņa mežā ir pienākums uzraudzīt meža ugunsgrēka vietu.

Pēc Valsts meža dienesta publiskotās informācijas, 2020.gadā no 1.janvāra līdz 3.augustam dienests ir konstatējis un dzēsis 466 meža ugunsgrēkus ar kopējo meža zemes platību 225,73 hektāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas