Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas atjaunojamo energoresursu nozares asociācijas vienojušās par federācijas dibināšanu

Latvijas atjaunojamo energoresursu (AER) nozares organizācijas šodien ir vienojušās par kopīgas biedrības "Latvijas Atjaunojamās enerģijas federācija" (LAEF) izveidi, informēja organizētāji.

Biedrības mērķis ir saskaņot un koordinēt dažādu AER apvienojošu nevalstisku organizāciju rīcību un tās pārstāvēt attiecībās ar valsts un pašvaldību institūcijām. Par LAEF valdes priekšsēdētāju ievēlēts Didzis Palejs.

Latvijas Atjaunojamās enerģijas federācijas valdes priekšsēdētājs un Latvijas biomasas asociācijas "LatBIO" valdes loceklis Palejs skaidro, ka līdz šim Latvijas atjaunojamo energoresursu nozares asociācijas ne vienmēr ir spējušas darboties saskaņoti un vienoti, īpaši sarunās ar likumdevēju. Tā rezultātā patlaban sabiedrībā esot izveidojies pārprasts priekšstats par AER nozari, bet pašreizējais tiesiskais regulējums nepamatoti ierobežo tās attīstību. "Šī iemesla dēļ šodien esam vienojušies par jaunas organizācijas dibināšanu, kura turpmāk gan aizstāvēs nozares intereses komunikācijā ar valsts sektoru un sabiedrību, gan sekmēs tās attīstību un palielinās tās devumu Latvijas tautsaimniecības izaugsmē," uzsver Palejs.

Papildus LAEF uzdevumos iekļauta arī normatīvo aktu un to grozījumu izstrādes veicināšana, ievērojot valsts un sabiedrības intereses, priekšlikumu, atzinumu un cita veida komentāru izstrāde un iesniegšana valsts institūcijām, jaunas atbalsta sistēmas enerģijas ražošanai, kā arī pozīcijas elektroenerģijas tarifa aprēķina līdzsvarošanai izstrāde.

Kā galveno komunikācijas rīku ar institūcijām un sabiedrību LAEF izmantos vairāku AER nozares asociāciju kopdarbā izveidoto informatīvo platformu "Atjaunojam.lv". Šajā mājaslapā tiks publicēta informācija par AER nozares un Ekonomikas ministrijas sadarbības gaitu, pilnveidojot atbalsta sistēmu no atjaunotajiem energoresursiem ražotajai enerģijai, nozares komentāri un priekšlikumi par Ekonomikas ministrijas likumprojektiem, enerģētikas ekspertu raksti, AER nozares jaunumi un cita informācija.

Latvijas Atjaunojamās enerģijas federācijas dibinātāji ir Latvijas ilgtspējīgas attīstības institūts, Latvijas Atjaunojamās enerģijas asociācija, Latvijas Bioenerģijas asociācija, Latvijas Biogāzes asociācija, Latvijas biomasas asociācija "LATBIO", Mazās hidroenerģētikas asociācija un Vēja enerģijas asociācija. Dibinātāji aicina pievienoties arī pārējās AER nozares asociācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas