Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijas augstskolās studējošajiem ārvalstniekiem pirmais semestris būs jāaizvada attālināti

Latvijas augstskolās studējošajiem ārvalstniekiem, kuri studijas sāks šogad, studiju programmu apguves pirmais semestris tiks īstenots attālināti, paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumos Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Grozījumus izstrādāja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), kura skaidroja, ka šī prasība attieksies arī uz praktiskās daļas apguvi, ja tāda paredzēta pirmajā semestrī. IZM to piedāvāja pārcelt uz citu studiju semestri, izņemot ārvalstu studējošos medicīnas rezidentūras programmās.

Noteikts, ka studiju procesa organizēšana attālināti būs tiem pirmā kursa ārvalstu studējošiem bakalaura un maģistra līmenī, kuri pirmo reizi studijas Latvijas augstskolās un koledžās sāks 2020./2021.akadēmiskā gada pavasara semestrī un 2021./2022.akadēmiskā gada rudens semestrī.

IZM skaidroja, ka, ņemot vērā epidemioloģiskos apstākļus Latvijā, un, lai iespējami mazinātu kontaktus klātienē, studiju process pirmā kursa ārvalstu studentiem ir organizējams attālināti, jo studiju pirmā kursa semestrī parasti tiek apgūti ievadkursi un pamata studiju kursi, kurus var organizēt un īstenot attālināti.

Augstskolām esot pienākums aktīvi komunicēt un savlaicīgi informēt katru uzņemto ārvalstu studentu gan par studija procesa organizēšanu attālināti, gan prasībām studiju mācīšanās rezultātu sasniegšanā, gan iespējami sniegt informatīvo atbalstu un uzturēt nepārtrauktu komunikāciju ar studējošiem.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 11.janvārim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas