Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvijas eksporta čempions - Olainfarm

Šogad Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā konkursā Eksporta un inovācijas balva 2014 eksporta čempiona titulu ieguva farmācijas kompānija AS Olainfarm.

Titula Eksporta čempions pretendentus žūrijas komisija izvirza no Latvijas lielāko eksportētāju vidus, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā. Pērn šis tituls tika būvkompānijai AS UPB.

Šogad kategorijā Eksportspējīgākais komersants lielo un vidējo komercsabiedrību grupā uzvarēja SIA Karavela. Otrajā vietā ierindojās AS Sidrabe, bet trešajā vietā - AS Rīgas piena kombināts

Kategorijā Eksportspējīgākais komersants mazo komercsabiedrību grupā par uzvarētāju tika atzīta SIA X Infotech. Otrajā vietā ierindojās SIA Skan-Tooling, bet trešajā vietā - SIA Latgales stabu konstrukcijas

Tikmēr kategorijā "Importa aizstājējprodukts" par uzvarētāju atzīta SIA Sakret ar universālā nobeiguma špakteļtepi LH, savukārt otrajā vietā ierindojās SIA Tenapors ar sendvičpaneļiem, bet trešajā vietā - SIA Kvadro ar Maga repelentiem odiem un ērcēm, kā arī Kvadro Eco tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļiem. 

Savukārt kategorijā Inovatīvākais produkts uzvarēja SIA Larifāns ar pretvīrusu un imūnmodulējošo preparātu Larifan. Savukārt otrajā vietā - AS Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca ar maiņstrāvas elektropiedziņas komplektu ŹTEO-90, bet trešajā vietā - SIA Silvanols ar uztura bagātinātāju Astmosil.

Katras kategorijas pirmās un otrās vietas ieguvējiem būs iespēja piedalīties apmaksātos darījumu braucienos - tostarp valsts augstāko amatpersonu ārvalstu vizītēs, LIAA organizētajās tirdzniecības misijās, kā arī individuālos darījumu braucienos. Savukārt trešo vietu ieguvēji saņēma apmaksātu reklāmas laukumu kādā no LIAA informatīvajiem materiāliem.

Konkurss Eksporta un inovācijas balva tiek rīkots jau desmito gadu, un šogad konkursā kopumā tika iesniegts 101 pieteikums no uzņēmumiem visā Latvijā. No tiem žūrijas komisija atlasīja un konkursa otrajai kārtai virzīja 29 uzņēmumus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas