Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijas Neatkarības gadadienas svinīgā parāde Jelgavas ielās

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai par godu rīkotā Nacionālo bruņoto spēku diena pirmdien ar dievkalpojumu un parādi noritēja Jelgavā, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Pirmdienas rītā aizsardzības nozares vadība piedalījās dievkalpojumā un pēc tam nolika ziedus pie Jāņa Čakstes pieminekļa.

Nacionālo bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Valsts policijas, Jelgavas pašvaldības policijas un Jaunsardzes vienību un tehnikas parādi, kurā piedalījās teju 500 karavīru, zemessargu, robežsargu, policistu un jaunsargu, komandēja 1.Zemessardzes novada komandieris pulkvedis Jānis Gailis, bet to pieņēma valsts bruņotā spēka augstākais vadonis, Valsts prezidents Andris Bērziņš, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

"25 gadu laikā mūsu valsts ir veikusi strauju attīstības ceļu – no fundamentālām reformām un mērķtiecīgas ekonomiskās attīstības līdz stratēģiski nozīmīgiem ģeopolitiskiem lēmumiem, kura rezultātus redzam un novērtējam arī šobrīd, kad iezīmējas trauksmains laiks Eiropā un visā pasaulē, liekot mums pārskatīt prioritātes un vēršot uzmanību un valsts aizsardzības spēju stiprināšanu,” uzrunājot parādes dalībniekus un skatītājus, sacīja Valsts prezidents.

"Laimīga un brīva valsts ir brīvas nācijas izvēle. Brīvas valsts ir nācijas drosmes apliecinājums, jo brīvības cena vienmēr ir augsta un vienmēr ir jābūt gataviem to maksāt,” uzrunājot klātesošos, sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS). "Šodien, atskatoties mūsu vēsturē, atcerēsimies, ka pirms 25 gadiem mēs atguvām brīvību, jo bijām gatavi cīnīties. Doties cīņā pret pārspēku tāpat, kā to pirms mums darīja latviešu strēlnieki 1918.un 19. gadā. Tā bija mūsu pārliecība par uzvaru, kas atturēja mūsu valsts ienaidniekus.”

2012.gadā Nacionālie bruņotie spēki aizsāka jaunu tradīciju - katru gadu kādā no Latvijas novadiem valsts Neatkarības atjaunošanas dienā iepazīstināt iedzīvotājus ar bruņotajiem spēkiem, organizējot īpašu Nacionālo bruņoto spēku dienu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas