Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas policija sākusi resorisko pārbaudi par Ryanair lidmašīnas sagrābšanu Minskā

Latvijas Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi par gadījumu ar Ryanair lidmašīnas sagrābšanu Minskā, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Šāda pārbaude sākta, jo uz lidmašīnas klāja atradās arī divi Latvijas valstspiederīgie.

Latvijas Valsts drošības dienestā (VDD) aģentūrai LETA teica, ka VDD patlaban nav iesaistīts minētā notikuma apstākļu noskaidrošanā. Vienlaikus vajadzības gadījumā VDD ir gatavs sniegt nepieciešamo atbalstu atbilstoši savai kompetencei.

Likumā teikts, ka, ja ziņas satur informāciju par likuma pārkāpumu, kura atklāšanai nav nepieciešams pielietot kriminālprocesa līdzekļus un metodes, tās nosūta resoriskās pārbaudes veikšanai kompetentai iestādei. Ar resorisko pārbaudi likuma izpratnē saprot valsts iestādes veiktu pārbaudi attiecībā uz iespējamu likuma pārkāpumu, izmantojot šīs iestādes darbību regulējošajā likumā noteiktās pilnvaras, kas nav kriminālprocesuālās pilnvaras.

Jau ziņots, ka Lietuvas Ģenerāprokuratūra svētdien ierosinājusi pirmstiesas izmeklēšanu par Ryanair lidmašīnas sagrābšanu Minskā un starptautiskajās tiesībās neatļautu izturēšanos pret cilvēkiem.

Lietuvas Kriminālpolicijas birojs, kas veic izmeklēšanu, daļu lidmašīnas pasažieru nopratināja jau svētdienas vakarā Viļņas lidostā, tūlīt pēc tam, kad lidmašīna beidzot sasniedza Lietuvas galvaspilsētu.

Baltkrievijas režīma varas iestādes svētdien aviokompānijas Ryanair lidmašīnu, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, piespieda nolaisties Minskā, lai aizturētu opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba locekli, opozīcijas medija Nexta dibinātāju un galveno redaktoru Romānu Protaseviču.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas