Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Latvijas Radio valde nepārsūdzēs NEPLP lēmumu par 8000 eiro sodu

Latvijas Radio (LR) nepārsūdzēs Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu par 8000 eiro sodu ēterā izskanējušo rupjību dēļ.

Izvērtējot NEPLP lēmumu, LR valde nesaskata pietiekamu pamatu iespējamai tā pārsūdzēšanai, aģentūru LETA informēja LR preses sekretāre Laura Elizabete Vanaga.

Attiecīgi sods tiks samaksāts normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, informēja Vanaga.

Kā ziņots, NEPLP 30.jūlija sēdē vienbalsīgi nolēma sodīt LR par rupju un nepieklājīgu izteicienu izplatīšanu programmas Pieci.lv raidījuma Pilnīgs vakars rubrikā Pieliec punktu. LR tika piemērots administratīvais sods 8000 eiro apmērā.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Agnese Berga, pārbaudot raidījuma Pilnīgs vakars 14., 21. un 28.aprīļa, 5., 12., 19. un 26.maija, 2. un 9.jūnija ierakstus, NEPLP konstatēja, ka raidījumā izplatīti rupji un nepieklājīgi izteicieni.

NEPLP konstatēja, ka minētajos radio raidījumos ir pārkāpta Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 66.panta 2.daļa, saskaņā ar kuru "sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmas tiek veidotas atbilstoši augstām ētikas un kvalitātes prasībām un atspoguļo sabiedrības uzskatu dažādību". Tāpat ir izdarīts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.5 panta 5.daļā paredzētais administratīvais pārkāpums. Saskaņā ar šo normu par elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu veidošanai vai pakalpojumu sniegšanai pēc pieprasījuma noteikto aizliegumu un ierobežojumu pārkāpumu juridiskajām personām var piemērot naudas sodu no 500 līdz 10 000 eiro.

LR pārstāvji savos paskaidrojumos NEPLP nenoliedz, ka raidījuma Pilnīgs vakars rubrikā Pieliec punktu izplatīti rupji un nepieklājīgi izteicieni.

Kā ziņots, jautājums par Pieci.lv darbību aktualizējās saistībā ar vairākām AS SuperFM valdes priekšsēdētāja Uģa Poļa sūdzībām par necenzētas leksikas lietojumu Pieci.lv raidījumos un atskaņotajās dziesmās. Paskaidrojumus par radio darbību pieprasījusi arī Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

Latvijas Radio 5 - Pieci.lv programmas direktors Kārlis Dagilis iesniedzis atlūgumu.

Top komentāri

Klausos LR, bet ne pieci.lv
K
Varbūt tā nemz NAV "necenzētas leksikas lietojums", jo kā Dagilis teica, tā "jārunā ar jauno paauzd" nu viņu valodā!, kuru viņi vislabāk saprot: 8 000 eiro jāatmaksā kā soda nauda par " nepieklājīgu izteicienu izplatīšanu programmas Pieci.lv raidījuma Pilnīgs vakars rubrikā Pieliec punktu". Vai tas bija "rupji un nepieklājīgi" vērtējiet paši: „ Sievietes ir stulbas un man ir pohuj uz viņām. Tieši tā, es tikai pišu viņas. Parād’ savu pežu, savu pežu! Ko? Savu pežu, savu pežuku. Parād’ savu pežu, savu pežu! Ko? Savu pežu, savu pežuku. Tu stāsti man dažādas lietas. Kāpēc? Labāk parādi savus pupus. Tu vēl joprojām stāsti dažādas lietas. Kāpēc? Rādi tak savus pupus! Es nevaru ielikt peni tavā raksturā. Un es nevaru izpist tavu bakalaura grādu. Un es nevaru iebāzt pirkstu tavās bērnības atmiņās. Tad kāpēc tu dalies šajā visā ar mani. Es neesmu seksists tāpēc, ka saku to dziesmā. Tieši tā, kuce, velc nost savus stringus un: Parād’ savu pežu, savu pežu! Ko? Savu pežu, savu pežuku. ................................. un tttttttttttttt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas