Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas un Gruzijas dzelzceļu uzņēmumi vienojas par turpmāku sadarbību

Piektdien, 14. decembrī, VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) prezidents Edvīns Bērziņš parakstīja saprašanās memorandu ar Gruzijas dzelzceļa uzņēmumu (JSC Georgian Railway) par turpmāku sadarbību dažādu projektu īstenošanā, informē LDz pārstāve Ella Pētermane.

Saprašanās memoranda mērķis ir radīt pamatu turpmākās savstarpējās sadarbības attīstīšanai, tostarp multimodālo pārvadājumu jomā. Tāpat memorands kalpos par pamatu turpmāku vienošanos slēgšanai, ja tas būs nepieciešams konkrētu sadarbības projektu īstenošanai.

"Gruzija strauji attīstās un to nevar nepamanīt. Svarīgi, ka teju visās pozīcijās mūsu viedoklis sakrīt, un tas ir spēks, kas tik ļoti nepieciešams veiksmīgai sadarbībai, lai piesaistītu partnerus no citām valstīm. Īstenojot kopīgu sadarbību, mums pavērsies plašas iespējas," pauž LDz prezidents Edvīns Bērziņš.

"Memoranda parakstīšana ir starts nākotnes iespējām. Mēs esam atvērti sadarbībai un atbalstam, lai pēc iespējas labāk izmantotu mūsu potenciālu kravu pārvadājumu organizēšanā. Arī no savas puses esam gatavi atbalstīt LDz kravu pārvadājumu organizēšanā, izmantojot Vidusāzijas transporta koridoru," parakstot memorandu, uzsvēra Gruzijas dzelzceļa uzņēmuma vadītājs Dāvids Peradze.

Saskaņā ar noslēgto vienošanos, LDz būs pieeja informācijai par tirgus situāciju abās valstīs.

Abu valstu dzelzceļa uzņēmumi sadarbosies starptautisko kravu pārvadājumu jomā, kā arī konteinervilciena ZUBR un Vidusāzijas transporta koridora ietvaros. Memorands paredz, ka LDz Gruziju nodrošinās ar informāciju par konteinervilciena ZUBR  projektu un tā iespējām. Savukārt Gruzijas dzelzceļa uzņēmums sniegs visu nepieciešamo informāciju par Vidusāzijas transporta koridoru.

Konteinervilciens ZUBR savieno Latvijas un Ukrainas ostas, savukārt no Ukrainas Černomorskas, Odesas un Južnij ostām kravas var tikt tālāk nogādātas uz Gruzijas ostām, līdz ar to pagarinot konteinervilciena maršrutu uz Centrālāzijas un Austrumāzijas valstīm.

Noslēgtais saprašanās memorands radīs iespēju piesaistīt jaunas kravas no Vidusāzijas un Ķīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas