Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas un Ukrainas ārlietu ministri paraksta abu valstu līgumu par tehnisko un finansiālo sadarbību

Ceturdien Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) un Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba, klātesot Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV) un Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim, parakstīja Latvijas valdības un Ukrainas Ministru kabineta līgumu par tehnisko un finansiālo sadarbību.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, līgums sniegs juridisko ietvaru Latvijas attīstības sadarbības programmu un rekonstrukcijas projektu īstenošanai Ukrainā, kā arī atvieglos tehnisko un finansiālo palīdzības sniegšanu Ukrainai. Saskaņā ar tehniskās un finansiālās palīdzības projektu ievestās preces un sniegtie pakalpojumi būs atbrīvoti no nodokļiem. Latvijas puses ekspertiem tiks piemēroti atvieglojumi uzturēšanās laikā Ukrainā.

Kariņš akcentēja, ka Latvija nelokāmi atbalsta Ukrainu tās cīņā pret Krievijas agresiju. Līgums ir vēl viens solis ciešākā sadarbībā, atvieglojot palīdzības sniegšanu Ukrainas civilās infrastruktūras atjaunošanai un tās iedzīvotāju atbalstīšanai, uzsvēra Kariņš.

Latvijas iesaistās Ukrainas rekonstrukcijā kopš 2022. gada, atjaunojot sociālo infrastruktūru, mājokļus un sniedzot psiholoģisko atbalstu karā cietušām sievietēm. Latvija iesaistīsies Ukrainas rekonstrukcijā arī turpmākajos gados.

LETA jau vēstīja, ka ceturtdien vakarā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ieradies Rīgā, kur ticies ar augstākajām valsts amatpersonām, noslēdzot savu pirmo Baltijas valstu apmeklējumu kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas