Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas Veterinārārstu biedrība aicina samazināt suņu vecumu reģistrācijai

Latvijas Veterinārārstu biedrība aicina samazināt suņu vecumu reģistrācijai, aģentūru LETA informēja biedrības pārstāvji.

Biedrībā norādīja, ka laiku, kuru likumdevējs šobrīd ir atvēlējis suņu apzīmēšanai ar mikroshēmu un reģistrēšanai valsts vienotajā Lauksaimniecības datu centra (LDC) datu bāzē, proti, sešus mēnešus, suņu saimnieki neizmanto lietderīgi, tostarp suņu reģistrācija tiek atlikta uz pēdējo brīdi, tad par to tiek aizmirst, attopoties brīdī, kad ir notikusi nelaime un suns ar LDC nereģistrēto čipu ir pazudis.

Veterinārārstu biedrība piedāvā apzīmēt suni ar mikročipu līdz 12 nedēļu vecumam, kas sakrīt ar to laiku, kad sunim ir jāsaņem arī trakumsērgas vakcinācija un pase. Vienlaikus biedrībā arī atzīmēja, ka optimālais vecums kucēna apzīmēšanai būtu līdz ar pirmo vakcināciju, kas tiek veikta sešu līdz astoņu nedēļu vecumā.

Biedrībā atzīmēja, ja suns nav iekļauts LDC reģistrā, nozaudētā suņa saimnieku identificēt nav iespējams un suns tiek nogādāts patversmē.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gadā stājās spēkā izmaiņas mājas dzīvnieku reģistrācijas kārtībā, kas nosaka suņu obligātu apzīmēšanu ar implantētu mikroshēmu jeb čipēšanu, kā arī dzīvnieka reģistrāciju LDC datubāzē. Ja prasība par obligāto reģistrēšanu un čipēšanu nav izpildīta, Pārtikas un veterinārais dienests, kā arī pašvaldības policija drīkst uzlikt sodu, kas fiziskajām personām ir no septiņiem līdz 210 eiro, bet juridiskajām - no 15 līdz 350 eiro.

Latvijas Veterinārārstu biedrība dibināta 1921.gadā, bet tās darbība tika pārtraukta 1940.gadā un atjaunota 1957.gadā. Kopš 1989.gada biedrība ir neatkarīga profesionāla organizācija, kas apvieno veterinārmedicīnas izglītību ieguvušus veterinārārstus un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes studentus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas