Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Latviju skārušas stiprākās un plašākās lietusgāzes kopš pagājušā gada; arī piektdien mākoņains

Aizvadītajā naktī daudzviet Latvijas austrumu un centrālajā daļā bija spēcīgas pērkona lietusgāzes, un kopš ceturtdienas rīta nokrišņu daudzums vairākās novērojumu stacijās pārsniedzis 30 milimetru, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija. Piektdien Latvijā pārsvarā gaidāms mākoņains laiks, vietām līs un iespējams pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien no rīta un dienā valsts centrālajā daļā stipri lija un dārdēja pērkons, naktī uz piektdienu intensīvas lietusgāzes un zibeņošana bija daudzviet Latgalē, Zemgalē un Vidzemē.

Daugavpilī, Gulbenē un Staļģenē nokrišņu daudzums sasniedza 31-34 milimetrus, savukārt Bauskā, Rīgā, Skrīveros un Zvejniekciemā lietus summa bija 22-29 milimetri.

Zemgalē, Vidzemē un Latgalē kopumā reģistrēti vairāki tūkstoši zibens šautru. Kurzemē pēdējā diennaktī nav bijis neviena zibens spēriena.

Stiprākās vēja brāzmas reģistrētas pusnaktī Dagdā - 17 metru sekundē.

Piektdienas rīts apmācies, vietām debesis skaidrojas un daudzviet valsts centrālajā un austrumu daļā mazliet vai īslaicīgi līst. Daudzviet dūmaka. Pūš lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra +14..+18 grādu.

Rīgā apmācies rīts, vietām nedaudz līst, ziemeļaustrumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +18 grādu.

Pērkona lietusgāzes visvairāk iespējamas Latgales dienvidos.

Pūšot mērenam ziemeļaustrumu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+23 grādiem, valsts dienvidos dažviet līdz +26 grādiem.

Rīgā gaidāma mākoņaina diena, iespējams lietus. Vējš mēreni pūtīs no ziemeļaustrumiem un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +21 grādam.

Pār Latviju stiepjas mazkustīga atmosfēras fronte, no ziemeļiem lēnām pastiprinās anticiklona ietekme. Gaisa spiediens 760-763 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +18,1 grāda Mērsragā līdz +29,4 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.jūnijā bija +37 grādi Ukrainā un +39 grādi Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -5 grādi Alpu kalnos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas